78 keerwanden dienen als geluidsscherm

Begin oktober 2014 werden de inwoners van de gemeente Doesburg blij gemaakt met een geluidswal van keerwanden geleverd door Du Mont Beton B.V., als goede partner van Bosch Beton.

Langs de N317, een drukke weg vlakbij een woonwijk werd al lange tijd gezocht naar een maatregel tegen het lawaai dat ontstaat van o.a. het verkeer van de drukke doorgaande weg en het laden en lossen aan de overkant. In opdracht van Du Mont Beton B.V. produceerde Bosch Beton 78 stuks keerwanden die nu dienst doen als geluidswal.

In het filmpje wordt een passant geïnterviewd. “Prachtig” en “een hele mooie uitstraling” noemt hij de rij met keerwanden die wordt geplaatst. Dit fraaie gezicht wordt veroorzaakt door de steenstrips die zijn bevestigd op iedere betonnen keerwand. Het geheel ziet eruit als een gemetselde muur met authentieke uitstraling, maar dan met de duurzaamheid die u gewend bent van de Bosch Beton keerwanden. Bosch Beton voorziet vaker de betonnen elementen van verschillende voorzieningen, bijvoorbeeld schanskorven of ingestorte voorzieningen voor het bevestigen van hekwerken. Op deze wijze krijgt het statische product een geheel vernieuwend, verfraaid en modern gezicht.

Keerwanden als Geluidscherm in Doesburg

De keerwanden die zijn gebruikt voor de geluidswal bij de N317 zijn L-keerwanden met een hoogte van 3 meter. Deze betonnen keerwand is al 20 jaar een begrip in de grond-, weg- en waterbouw. Ze worden op diverse manieren toegepast. Bijvoorbeeld voor het opvangen van een hoogteverschil. Het opsluiten van wegen of wegbermen. Als kademuur langs een gracht of vijver. Als zand-, grind- of zoutopslag of voor milieustraten. of… zoals hier als basis voor een geluidswal. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze L-keerwand. Vraag hoe onze wanden van beton in uw oplossing passen.

De reden waarom vaak voor de keerwanden van Bosch Beton wordt gekozen is de mooie afwerking, hoge betonkwaliteit en niet onbelangrijk: een betaalbare prijs.

In het filmpje ziet u de werkzaamheden van de plaatsing van de keerwanden op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober. De werkzaamheden worden uitgevoerd door onze ervaren chauffeurs. Gefilmd door DoesburgTV.
 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *