HomeServiceteam

Serviceteam

Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn en dat ook blijven. Vanaf de offerte-aanvraag tot en met de oplevering. En ook daarna onderhouden we contact met de klant. Het team repareert eventuele schades maar verzorgt bijvoorbeeld ook de juiste afwerking van uw sleufsilo zoals vloeistof- en zuurstofdicht maken of een coating aanbrengen.

Flexibel en deskundig

Indien nodig is ons Serviceteam buiten de reguliere werktijden bereikbaar. Onze medewerkers hebben verstand van zaken. Neem gerust contact op met vragen over de sterkte van de wanden, constructies, services, bij calamiteiten of andere vragen.

Bosch Beton Serviceteam

Natuurlijke hoofdbestanddelen

De natuurlijke hoofdbestanddelen van beton zoals zand en grind evenals kalk en mergel voor cement worden gewonnen uit natuurlijke bronnen. Dit kan mogelijk van invloed zijn op de kleur of de oppervlaktestructuur van het beton. Dergelijke afwijkingen zoals haarschuren, craquelé of luchtsporen kunnen en mogen in beperkte mate voorkomen conform de daarvoor geldende (nationale) normen omdat zij geen directe invloed hebben op de constructie of de sterkte van de betonnen keerwand. Ontdekt u een afwijking neem dan kosteloos contact op met ons Serviceteam. Zij komen dan voor een technische beoordeling of aanbeveling door één van onze betontechnologen.

Oer

Een goed voorbeeld van een natuurlijke afwijking is oer. Ondanks alle inspanningen om de kwaliteit te waarborgen, kan het in een enkel geval voorkomen dat stukjes versteende klei meekomen in het grind en via het betonmengsel zo in de keerwand terecht komen. Onder invloed van vocht en temperatuur kan dit kleistukje – als het zich aan de oppervlakte bevindt – opzwellen en uit het beton ‘barsten’. Dit ziet er vaak uit als een roodbruin steentje dat afgeeft en strepen op het beton kan veroorzaken. De oorzaak hiervan ligt dus niet in de constructie van de betonnen wand of ‘roestende wapening’ en heeft geen gevolgen voor de kwaliteit. Het kleisteentje uitboren en met mortel opvullen, verhelpt eenvoudigweg het probleem.

Kleur

Standaard hebben onze wanden een beton grijze kleur. Op verzoek is productie op kleur of met reliëf mogelijk. Bij aanvullende eisen over de kleur en/of afwerking van een keerwand dient vooraf een duidelijk referentiekader te worden opgesteld. Dit doen we door een fysiek aanwezige referentiewand of fysiek geleverd werk vast te leggen of naar te verwijzen. Deze referentiewand of dit vastgelegde referentiewerk is het uitgangspunt voor de te verwachten afwerking en om hieraan te voldoen.

Bosch Beton - Antraciet keerwanden bij SportsCentre FBK Stadion in Hengelo

Aantasting

Daar waar keerwanden hebben te maken met extreme temperaturen, agressieve stoffen, zuren en/of zouten is beton ondanks de goede kwaliteit niet resistent tegen aantasting. De hoge betonkwaliteit die Bosch Beton levert, is een resultaat van jarenlang onderzoek. Onze betonkwaliteit heeft een zeer dichte poriënstructuur die minder gevoelig is voor aantasting. Eventuele aantasting treedt hierdoor langzamer op waardoor de keerwand een langere levensduur heeft. Echter, aantasting is nooit helemaal uit te sluiten en op termijn niet te voorkomen.

Schade

Gebruikersschade zoals bij machinaal laden en lossen bij opslagsystemen of bij het in- en uitkuilen bij een sleufsilo zijn onoverkoombaar. Een foutieve toepassing, verzakking, overbelasting of overdruk kan eveneens zorgen voor schade of een afwijking van de oppervlaktestructuur. Als u een dergelijke afwijking waarneemt die u niet kunt plaatsen, dan kunt u zich altijd kosteloos richten tot ons Serviceteam voor een technische beoordeling of aanbeveling door één van onze betontechnologen.

Coating

Voorzie vrij liggende betondelen van de keerwanden, vloerplaten of waterafvoerpunten die continu in aanraking komen met zuren van een geschikte coating. Op deze manier is aantasting bij het gebruik van een wandfolie en/of kuilkleed geheel uit te sluiten. Bosch Beton werkt samen met partners die dit geheel verzorgen. Om de coating goed te laten hechten, is een ruw wandoppervlakte vereist. Dit kan bijvoorbeeld door het oppervlakte te zandstralen of deze eerst een paar jaar natuurlijk ruw te laten worden. Gebruik bij voorkeur een coating met een lichte kleur. Coating of lak met een donkere (zwarte) kleur kan temperatuur verhogend werken en zo kleine spanningsscheurtjes in het betonoppervlakte veroorzaken.

Milieuklasse

Onze keerwanden voldoen aan strenge kwaliteits- en certificeringseisen. Soms is een specifieke betonmilieuklasse vereist. Deze eisen verschillen per land, type keerwand en toepassing. Op de meegeleverde technische vormtekeningen staan de toegestane milieuklasse en belasting vermeld. De keerwanden voldoen onder andere aan de milieuklassen uit de Europese norm XA3, XC4, XD3, XS3 en XF4. Vraag ons verkoopteam voor een advies in de juiste klasse.

Bosch Beton - Voorraad keerwanden

Afwerking & customizing

Zowel in productie als na plaatsing is het mogelijk de keerwanden af te werken met verf, coating, gezandstraalde motieven, sierbestrating, dakvoorzieningen, extra hijsvoorzieningen, pleisterwerk, schanskorven, hekwerken, kleuren etc. Gaat u spanbanden gebruiken, zorg er dan voor dat u voldoende spanbanden heeft (om de 200 cm per keerwand). Of wellicht kiest u voor een machinaal afdeksysteem van één van onze gespecialiseerde partners. Vraag onze afdeling Verkoop & Engineering naar de mogelijkheden!

Bosch Beton - Het Kolenpark in Groningen krijgt hellingbaan van keerwanden

Afdichting

Het team verzorgt eveneens de juiste afwerking van uw sleufsilo zoals vloeistof- en zuurstofdicht maken of een coating aanbrengen. Afkitten gebeurt met bitumen afdichtingskit. Deze kit is de perfecte oplossing om sleufsilo’s volledig zuurbestendig af te dichten. Water, lucht en andere elementen blijven zo uit de kuil.

Kom jij ons serviceteam versterken?

Bosch Beton groeit en daarom zijn wij op zoek naar een versterking voor ons Serviceteam!

Het mooie van deze baan is dat je op diverse plekken en bij projecten komt en steeds weer met andere aannemers werkt. Kortom, je leert ontzettend veel en je komt overal!

Vind je het leuk om iets nieuws te leren en stappen te maken? Wij leren je graag wat er allemaal komt kijken bij prefab beton!

Bosch Beton keerwanden plaatsen bij KNVB Zeist
Klanten geven ons
8.7
Op basis van 782 reviews.
Top kwaliteit, afspraken zeer goed nagekomen
Zeer goede ervaring!
Prettige samenwerking en contact
Diverse malen contact gehad, ook rechtstreeks tussen bosch beton en de opdrachtgever. Goede terugkoppeling gehad, diverse aanpassingen opgenomen en doorgesproken. Telefonisch contact als persoonlijk ervaren !!
Prettig bedrijf met producten van hoge kwaliteit.
Fijn in de omgang, gewoon zoals het hoort.
Product ziet er goed uit,
Jammer dat de hijsogen niet ingestort waren
Elementen prima volgens afspraak geleverd zaagwerk niet uitgevoerd.
De elementen zijn conform aanbieding geleverd. Voordat er geleverd werd was er een aanpassing aan 2 elementen. Deze zouden gezaagd worden maar dat bleek bij levering niet gedaan. Toch word er volgehouden dat dit zo is. Vervolgens heb ik een betonzager gehuurd om de elementen af te korten. Het mailcontact en telefonisch contact daar werd vervolgens niet meer op gereageerd.
Tevreden
Werken conform afspraak en goed bereikbaar telefonisch
prima
Mijn ervaring met Bosch beton als calculator is dat ze op tijd de offerte gereed hebben en mee willen denken in oplossingen