HomeProjectenKeerwanden verrijken Oostenrijks bergdorp Fraxern

Keerwanden verrijken Oostenrijks bergdorp Fraxern

In de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, vlakbij de Zwitserse grens, ligt het kleine bergdorp Fraxern. Rond 2016 raakte de lokale aannemer Andreas Lins bekend met de keerwanden van Bosch Beton. Sindsdien zijn de Nederlandse keerwanden niet meer weg te denken uit Fraxern en zijn inmiddels vele huizen en tuinen in het dorp verrijkt met een solide keerwandoplossing van Bosch Beton.

Hoogteverschillen opvangen in de bergen

Al vele jaren is Andreas Lins actief als lokale aannemer in de regio Feldkirch in Oostenrijk. Vanuit het nabijgelegen bergdorp Fraxern is hij betrokken bij vele lokale bouwprojecten waarbij zijn absolute expertise ligt op het gebied van grondverzet en houtbouw. Op die manier raakte Andreas in 2016 als onderaannemer betrokken bij de aanleg van een forellenvijver in het nabijgelegen dorpje Satteins, waarbij TWA125 keerwanden van Bosch Beton toegepast werden. Sindsdien kiest Andreas ervoor om keerwanden vanuit Nederland te importeren voor zijn bouwprojecten. Vooral doordat vele woningen in Fraxern op de berghelling geplaatst zijn, is er vanwege het hoogteverschil voor bijna ieder bouwproject een solide grondkering nodig.

Talrijke toepassingen met keerwanden

Dat keerwanden voor talrijke toepassingsgebieden inzetbaar zijn, is algemeen bekend. Keerwanden zijn onder andere de perfecte oplossing om het hoogteverschil tussen een tuin en de verharding te overbruggen. Dat kan in de meest uiteenlopende hoogtes. De uiteenlopende toepassingen waarvoor Andreas de Bosch Beton keerwanden heeft gebruikt, zijn terug te zien in de eindresultaten bij zijn klanten.

Voor de renovatie van 19e eeuwse woning werden 3 nieuwe garageboxen onder de woning gebouwd. Om de tuin terrasgewijs te herinrichten, werden onder andere zes L050 elementen en zeven L075HAK elementen toegepast. Aan de achterzijde van een nieuwbouwwoning werden negen L125200HAK elementen geplaatst om de achtergelegen tuin van de buren op te vangen, die hoger op de helling gelegen is. Bij een woning aan de Dorfstraße werden vier L-HAK elementen, variërend van 100 tot 175 cm hoogte toegepast om zo een traploze afscheiding tussen de straat en hoger gelegen tuin te creëren. Doordat het asfalt naadloos op de keerwanden kon aansluiten, creëerde Andreas samen met de gemeente een uiterst strak eindresultaat. Ook bij 2 andere bouwprojecten in het dorp werden meerdere L-HAK elementen toegepast om een solide grondkering te creëren.

Nederlandse keerwanden maken het verschil

Voor Andreas Lins maken de keerwanden van Bosch Beton het absolute verschil. Een groot voordeel voor Andreas is het feit dat de keerwanden in een lengte van 4 meter leverbaar zijn en met de klem geplaatst kunnen worden. Voordat hij Bosch Beton kende, was hij vooral afhankelijk van keerwand elementen met een lengte van 1 tot 2 meter met hijsvoorziening, waardoor de benodigde tijd om ze te plaatsen aanzienlijk langer was. De uiterst gladde afwerking en maatvastheid maken het ook voor de eindklant een goede keuze voor een zeer strak eindresultaat. Ook denkt Bosch Beton op logistiek gebied zo efficiënt mogelijk mee met Andreas en zijn de keerwanden nagenoeg altijd uit voorraad leverbaar. Al deze voordelen zorgen ervoor dat ondanks dat de keerwanden bijna 800 kilometer getransporteerd moeten worden, het onderaan de streep financieel en bouwtechnisch gezien de gunstigste keuze is.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond & tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.