HomeProjectvoorbereiding en plaatsing

Projectvoorbereiding en plaatsing

Bij grote projecten biedt onze afdeling Projectvoorbereiding verdere ondersteuning. Zij bezoeken dan vooraf de bouwplaats en stemmen ter plaatse met de bouwuitvoerder alle details af. Zoals: waar gaat het project van start, welke levervolgorde moeten we aanhouden en welke voorbereidingen zijn er van tevoren nodig. Met deze informatie werken zij een leverplan uit, zodat de levering van de keerwanden gegarandeerd goed en veilig verloopt.

Voorbereiding

Met onze klant bespreken we de voorbereiding van de levering (bekijk 1 minuut-video) zodat de plaatsing van de wanden ter plekke goed en tot tevredenheid verloopt. Hiervoor geeft ons team duidelijke aanwijzingen. Zo moet de losplaats toegankelijk en goed berijdbaar zijn voor het transport. Een degelijke voorbereiding van de ondergrond is belangrijk voor de juiste plaatsing van de wanden en de voortgang in het project.

Planning & Logistiek

De afdeling Planning & Logistiek verzorgt alle uitgaande transporten zodat onze keerwanden op een zo efficiënt mogelijke manier bij onze klanten komen. Daarnaast maakt het team de leverafspraken, instrueren en begeleiden de chauffeurs en bewaken de voorraden en levertijden. Voor het plaatsen van de keerwanden werken we met vaste ervaren chauffeurs.

Werken bij Bosch Beton Planning & Logistiek

Plaatsingsmogelijkheden

  • Direct vanaf de vrachtwagen
  • Zelf met bijpassende klem
  • Met de telekraan en een hydraulische vacuümklem

Onze keerwanden bevatten standaard geen hijsvoorzieningen. Op verzoek kunnen we deze wel mee storten. We werken samen met vaste transporteurs die de aanvoertrailers verzorgen. Daarnaast werken we met vaste en ervaren plaatsingschauffeurs die met hun eigen kraanwagen de wanden plaatsen. De plaatsingschauffeur is uw vaste aanspreekpartner bij de levering en begeleidt de gehele levering èn afname tot en met de laatste aanvoertrailer. Hij is in het bezit van een geldig VCA en hijsbewijs. Standaard is één uur plaatsingstijd bij de vrachtlading inbegrepen.

 

Plaatsing vanaf de vrachtwagen

Plaatsing direct vanaf de vrachtwagen heeft de meeste voordelen. Hiermee voorkomen we extra los- en opslaghandelingen en verloopt de plaatsing gegarandeerd sneller. Een degelijke voorbereiding van de ondergrond is van belang om de wanden op de juiste manier te plaatsen. Net als de aanwezigheid van een extra gekwalificeerde medewerker ter plaatse die onze chauffeur kan assisteren. Belangrijk is dat de losplaats toegankelijk is via een verharde route en goed berijdbaar is voor een zes-assige vrachtwagen met een maximaal totaalgewicht van 50 ton en een maximale asdruk van 12 ton per as. Voldoende plaats om de stempels van de kraanwagen uit te zetten is een vereiste. Deze manier van plaatsen is niet geschikt voor verdiepte plaatsing van de keerwanden.

 

Bosch Beton - Keerwanden plaatsen vanaf vrachtwagen

Plaatsing met een klem

Het is mogelijk de keerwanden zelf te plaatsen met een klem. Bijvoorbeeld als het terrein voor de vrachtwagen onbereikbaar is of als de opdrachtgever om andere redenen de plaatsing zelf wil uitvoeren. Onze keerwanden bevatten standaard geen hijsvoorzieningen. Afhankelijk van het type en het gewicht van de te plaatsen keerwand is indien gewenst een passende mechanische of hydraulische klem te huur. Deze klem is eenvoudig aan een kraan, shovel of bagger te bevestigen. Van belang hierbij is dat het maximaal tilbare gewicht van de klem en de kraan in combinatie met het gewicht van de keerwand overeenstemmen. Het gewicht van de keerwand staat vermeld op de keerwandsticker. De verantwoordelijkheid voor geschikt plaatsingsmaterieel en de veiligheid tijdens de uitvoer ligt bij de opdrachtgever. Eventuele schade die ontstaat tijdens de plaatsing is voor eigen rekening.

 

Bosch Beton - Keerwanden plaatsen met klem

Plaatsing met telekraan en hydraulische vacuümklem

Wanden hoger dan 3 meter vervoeren we zijdelings vanwege de afmetingen. Op locatie kantelen we de keerwanden met onze speciaal daarvoor ontworpen hydraulische vacuümklem en/of met een kraanauto. Met de hydraulische vacuümklem kan het kantelen tijdens de plaatsingshandeling plaatsvinden, waardoor dit wederom bouwtijd spaart. Vanwege de veiligheid is bij deze plaatsingen altijd professionele hijsassistentie aanwezig om de klem te bedienen. De assistentie is alleen van toepassing als we onze wanden kunnen plaatsen op een onderbaan die door de opdrachtgever al correct is voorbereid. De assistenten vallen onder de regie van de hoofduitvoerder en de bouwregels die die ter plaatse gelden.

 

Bosch Beton - Keerwanden plaatsen met telekraan en hydraulische vacuümklem

Onze laatste projecten

Klanten geven ons
8.8
Op basis van 1058 reviews.
Deskunidg bedrijf met gedegen adviesen
Snel geholpen en goed meegedacht met de ontwerpoplossing
Prima geregeld
Goed geregeld en nette wanden
Goed geregeld en producten van topkwaliteit!
De producten van Bosch beton zijn de beste van de markt. Alles is goed geregeld met duidelijke offertes en een duidelijke website.
Strakke keerwanden
Goede kwaliteit keerwanden. Snelle levering, prima prijs/kwaliteit verhouding.
Super regelt
Super regelt en netsjes
Flexibel en goede uitleg
Na