HomeProjectenKeerwanden creëren solide hellingbaan naar ondergrondse garage

Keerwanden creëren solide hellingbaan naar ondergrondse garage

Voor een nieuwbouwproject aan de Zonneoordlaan in Ede, besloot de eigenaar naast het bouwen van een nieuwe woning, ook een werkplaats met ondergrondse garage te bouwen. Voor de aanleg van de hellingbaan was een maatwerk keerwandoplossing nodig. H. van Ee Mallenmakerij en Bosch Beton gingen samen om tafel voor een passende keerwandoplossing.

Uniek nieuwbouwproject

Je eigen droomhuis realiseren, wie wil het niet? Een aantal jaar geleden werd er aan de Zonneoordlaan in Ede de start gemaakt voor de nieuwbouwproject van daadwerkelijk iemands droomhuis, inclusief bijbehorende werkplaats. Een van de wensen was dat er een garage onder de werkplaats gebouwd werd. H. van Ee Mallenmakerij, tevens een leverancier van Bosch Beton, bedacht een constructie waarmee deze droom gerealiseerd kon worden. Inmiddels is de werkplaats met ondergrondse garage volledig gerealiseerd en kan de eigenaar zijn voertuigen veilig en droog in de kelder stallen.

Hellingsbaan met maatwerk

Voor het realiseren van een ondergrondse garage of parkeerkelder is doorgaans een constructieve hellingbaan nodig waar veelal maatwerk bij komt kijken. In de desbetreffende situatie is de inrit van de ondergrondse garage in een andere hoek, waardoor er in de hellingbaan tweemaal een bocht gecreëerd moest worden. Voor de bouw van deze hellingbaan zijn standaard L-keerwanden en L-HAK keerwanden toegepast, variërend in een hoogte van 100 tot 350 cm. Het engineeringsteam van Bosch Beton dacht van A tot Z mee voor deze maatwerkoplossing, waardoor de keerwanden vooraf in de fabriek aangepast werden. Door bepaalde elementen in te korten, uit te sparen en in exact het juiste aantal graden in verstek te zagen, ontstond er een maatwerkoplossing die bij plaatsing direct passend was op de daadwerkelijke situatie. Van Ee creëerde een betonnen afdeksloof voor op de keerwanden, waarmee het geheel een extra luxe uitstraling heeft gekregen.

L-keerwanden

Voor lichtere belastingtoepassingen in de grond-, weg- en waterbouw is speciaal de L-keerwand ontwikkeld. Deze wand is in meerdere lengtematen verkrijgbaar en geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden zoals een hellingbaan, terreinafscheiding of waterkering. Keerwanden van Bosch Beton zijn altijd strak en glad afgewerkt. Middels een eigen ontwikkeld klemsysteem zijn de keerwanden zonder hijsvoorziening heel gemakkelijk te plaatsen. Tevens zijn onze keerwanden van 50cm tot 400cm hoogte doorgaans ruimschoots uit voorraad leverbaar. Samen met onze adviseurs en engineers wordt ervoor gezorgd dat ieder project de juiste keerwandoplossing krijgt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor o.a. hellingsbanen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.