HomeOnze dienstenEngineering

Engineering

Ons eigen Engineering-team ontwerpt en toetst de keerwandoplossing die wij bieden aan de constructieve of esthetische eisen en wensen van onze opdrachtgevers, waardoor een project (toch) praktisch haalbaar is. Het team werkt met geavanceerde ontwerp- en softwareprogramma’s zoals Scia Engineer, Allplan en Tekla.

Constructeurs

Bij grote maatwerkprojecten zijn onze constructeurs vanaf het begin bij de aanvraag betrokken. Zo nemen we technische vragen meteen mee in de aanbieding. Dank zij hun deskundigheid en kennis van geldende normen en onze productie komen we tot een praktische, constructieve en prijstechnisch haalbare oplossing op maat. We denken mee over de beste vorm, wapening en plaatsing van de keerwanden. Maar ook over duurzame keuze in materiaalgebruik en alternatieve oplossingen. De keerwanden toetsen we gedetailleerd op constructie. Op verzoek leveren we een rapportage als input voor de hoofdconstructeur of vergunningsaanvraag. Bijna altijd zijn keerwanden constructieve bouwelementen en moeten ze voldoen aan (inter)nationaal geldende normen.

Technisch tekenaars

De oplossingsrichting die we hebben bedacht, werken onze technisch tekenaars uit naar een geheel ontwerp. Zo toetsen we direct de haalbaarheid. We maken een compleet 3D-projectontwerp zodat de opdrachtgever eenvoudig controles kan uitvoeren. Om het project uit te voeren, maken we gedetailleerde werktekeningen. We tekenen zelf onze wapeningsnetten uit en produceren deze met onze wapeningsmachine. Zo beperken we verspilling door bijvoorbeeld dimensionering en knipverlies tot een minimum. De productieafdeling krijgt per maatwerkelement een volledig uitgewerkte tekening, inclusief eventueel in te storten voorzieningen, uitsparingen, los- en hijsvoorzieningen, enz.

Kwaliteit

Bosch Beton staat garant voor de kwaliteit van de producten. De keerwanden zijn duurzaam, van de hoogste kwaliteit en gecertificeerd. En daar investeren we in. We beschikken over een eigen drukbank waarmee we onze keerwanden uitgebreid testen op hun constructiesterkte. Met de test simuleren we zijwaartse en neerwaartse druk vanuit de praktijk en kijken we naar het gedrag van de wand en waar eventuele scheurtjes ontstaan.

Slim materiaalgebruik

Door slim om te gaan met materiaalgebruik en zo alternatieve oplossingen uit te werken, leveren we een belangrijke bijdrage aan een constructief beter product met een langere levensduur én een lagere CO2-footprint.

Onze laatste projecten

Klanten geven ons
8.8
Op basis van 1039 reviews.
Meedenkend, praktisch en betrouwbaar
Uitstekende communicatie, mooie afgewerkte silowanden en duidelijke instructies voor ter voorbereiding van het plaatsen van de wanden. Kortom zeer tevreden!
Uitstekend!
Van eerste contact tot levering goede service gehad. Goed geholpen door het personeel op een vriendelijke manier. Wij gaan Bosch Beton vaker aanbleven en hier maker mee projecten realiseren.
Snelle service en flexibel in de planning
Benodigde producten waren uit voorraad leverbaar, zelf bij aanpassing in de opdracht snel geholpen.
gewoon goed.
Snelle reactie en afhandeling. Er wordt mee gedacht en in overleg was alles mogelijk zoals gewenst.
Goed geregeld
Goed geregeld en snelle levering
met Bosch Beton is alles gegoten
heb prima ervaring vlotte levering prima chauffeurs die het geleverd hebben