HomeOnze dienstenEngineering

Engineering

Bosch Beton biedt een keerwandoplossing op maat voor de beste oplossing in een situatie. Ons Engineering-team berekent en toetst de keerwandoplossing die we bieden aan de constructieve eisen van onze (internationale) opdrachtgevers. De communicatielijnen zijn kort waardoor we snel en flexibel kunnen werken. Hierdoor heeft onze klant de zekerheid van een degelijk en constructief bouwproduct met garantie.

Onze werkwijze

Onze constructeurs werken grote aanvragen uit naar concrete aanbiedingen. Zij maken constructieberekeningen en werktekeningen, overzichtstekeningen en 3D-aanzichten en bedenken oplossingen zodat een project (toch) praktisch haalbaar is. Bij de uitwerking van de tekeningen denken we al na over de benodigde wapening en de plaatsing van de wanden. Zo bekijken we welke (hijs)voorzieningen en voorbereidingen hiervoor nodig zijn. Het team werkt met geavanceerde ontwerp-, teken- en softwareprogramma’s zoals AutoCAD, Scia nemetschek, Allplan en Tekla. Ook bestekken van opdrachtgevers zijn in te laden. Keerwanden zijn constructieve bouwonderdelen en moeten voldoen aan de geldende (inter)nationale bouwnormen.

Kwaliteit

Bosch Beton staat garant voor de kwaliteit van de producten. De keerwanden zijn duurzaam, van de hoogste kwaliteit en gecertificeerd. En daar investeren we in. We beschikken over een eigen drukbank waarmee we onze keerwanden uitgebreid testen op hun constructiesterkte. Met de test simuleren we zijwaartse en neerwaartse druk vanuit de praktijk en kijken we naar het gedrag van de wand en waar eventuele scheurtjes ontstaan.

Slim materiaalgebruik

Door slim om te gaan met materiaalgebruik en zo alternatieve oplossingen uit te werken, leveren we een belangrijke bijdrage aan een constructief beter product met een langere levensduur én een lagere CO2-footprint.

Onze laatste projecten

Klanten geven ons
8.7
Op basis van 759 reviews.
zeer hoge kwaliteit L elementen
elementen mooi vlak en recht,
Komt afspraken in goed overleg na
Door een flexibele planning alles in een week tijd kunnen realiseren
duidelijk advies
Al meerdere sleufsilo's geplaatst de laatste jaren. Product is goed en nog steeds zelfde wanden te leveren .iv.m langer maken van zijwanden.
fantaschtisch
snel en netjes geholpen
netjes
prima
prima geregeld
zoals we gewend zijn van jullie.
goed
Prima geholpen