HomeProjecten3 nieuwe sleufsilo’s voor een stierenfokkerij in Frankrijk

3 nieuwe sleufsilo’s voor een stierenfokkerij in Frankrijk

Een stierenfokkerij in de Franse streek Picardië was opzoek naar een uitbreiding in ruwvoeropslag om zijn groeiend aantal stuks stierkalveren het hele jaar door van voldoende ruwvoer te kunnen voorzien. Bosch Beton dacht mee in de toekomst van deze veehouderij en zodoende werden er drie nieuwe sleufsilo’s van 2,5 meter hoog gebouwd.

Investering voor de toekomst

Het grootbrengen van stierkalveren verreist grote hoeveelheden en kwalitatief goed ruwvoer. Deze stierenfokkerij, gelegen in het noorden van Frankrijk, heeft afgelopen jaren de vergunningen rond gekregen voor een uitbreiding van zijn veestapel. Om ook in de verre toekomst zijn stierkalveren van voldoende ruwvoer te kunnen voorzien, nam de veehouder contact op met Bosch Beton voor een nieuwe ruwvoeropslag oplossing met een lange termijn visie.

In twee fases kwamen de nieuwe sleufsilo’s tot stand. In het voorjaar van 2023 werd een enkele sleufsilo met een lengte van 44 meter en een kamerbreedte van ruim 13 meter gebouwd. Nadat deze fase succesvol was afgerond werd en in de zomer gestart met de bouw van de tweede fase, waarbij twee nagenoeg identieke silo’s aaneengesloten gebouwd werden door middel van een U-wand met trap in het midden. Doordat alle silo’s met keerwandelementen met een hoogte van 250 cm werden gebouwd, ontstond er in totaal een nieuwe ruwvoer opslagcapaciteit van maar liefst 4500 m3.

Belang van een goede sleufsilo

Goed ruwvoer is de basis voor alles en betekent betere melkproductie van uw koe. Om er voor te zorgen dat er minder verlies optreedt en de inkoop van extra ruwvoer te beperken, is een goede sleufsilo van belang. Kringloop denken en een goede sleufsilo levert bovendien financieel voordeel op. Een Bosch Beton sleufsilo gaat generaties lang mee waardoor de investering zich weer terugverdient.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.