Keerwanden bij herstructurering Vogelbuurt in Apeldoorn

Soms voldoet een woonwijk niet meer aan de wensen van de bewoners. Dit was ook het geval bij de wijk Vogelbuurt in Apeldoorn. Deze wijk is ontworpen en gebouwd tijdens de  jaren ’20 van de vorige eeuw en was hard aan vernieuwing toe. Vandaar dat een deel van de bestaande woningen is vervangen door 126 nieuwe huurwoningen en -appartementen. Deze herstructurering is gerealiseerd met behulp van keerwanden van Bosch Beton.

Keerwanden als erfafscheiding
De nieuwe Vogelbuurt is geïnspireerd op zogenaamde tuindorpen uit de vorige eeuw. De nieuwe woningen krijgen dezelfde karakteristieke en gemoedelijke uitstraling als de oude Vogelbuurt. Deze unieke manier van bouwen is ook doorgevoerd bij de aanleg van de tuinen. Daarbij zijn de keerwanden van Bosch Beton gebruikt om een erfafscheiding te creëren.

Overbruggen van hoogtes
Bij dit project is gebruikgemaakt van keerwanden met een kerende hoogte van 1 meter. Een deel van de keerwanden is speciaal ontworpen met een verkorte voet, zodat er een smalle trap geplaatst kon worden tussen de keerwanden. De tuinen liggen namelijk lager dan de straat waardoor er een hoogte overbrugt moest worden.

Plaatsing
De keerwanden van Bosch Beton worden standaard zonder hijsvoorziening geproduceerd. Hierdoor zijn alle zichtzijden altijd strak en glad afgewerkt. Onze opdrachtgever, de firma Jan Zevenhuizen BV, kon de keerwanden eenvoudig zelf plaatsen met behulp van een keerwandklem.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *