Geluidswal van keerwanden met structuur afwerking

Afgelopen maandag, 13 oktober 2014, werd in Zwolle bij de afrit van de A28 een geluidsscherm geplaatst langs de nieuwe woonwijk de Prinsenpoort.

De Prinsenpoort is een laatste stukje woonwijk dat wordt gerealiseerd in de woonwijk de Veerallee in Zwolle. De nieuwe woningen worden gebouwd in de jaren 30 architectuur, maar dan voorzien van alle gemakken en comfort. Bovendien is de ligging ideaal; langs de snelweg. Om deze prachtige wijk te weren van geluid op deze perfecte locatie is nu een geluidswal geplaatst.

De opdracht voor het realiseren van de geluidswal kwam van NTP infra. Een partner waar Bosch Beton graag mee samenwerkt als het gaat om de aanleg van infrastructuur van nieuwbouwwijken of industrieterreinen, wegconstructies of onderhoud. Bosch Beton verzorgde de realisatie van deze bijzondere geluidswal.

De opstelling van de keerwanden die de geluidswal vormen zijn tussen de 1 meter en 2,5 meter hoog. Het zijn in totaal 2 rijen van zo’n 63 keerwanden. De lengte van zo’n 140m1 zal de woonwijk behoeden voor het verkeerslawaai. Speciaal aan deze geluidswal is de afwerking. Deze zogenaamde “Boston”structuur is op een unieke wijze geconstrueerd. Daarnaast zijn de keerwanden in een organische ronde vorm geplaatst. Dit geeft het geheel een fraai gezicht.

 

Bosch Beton past vaker structuren of materialen toe op keerwanden. Het voordeel is dat de betonnen wand zijn unieke eigenschappen behoudt; de duurzaamheid, kracht en flexibele toepassing, maar een nieuwe uitstraling krijgt.

De keerwanden worden door Bosch Beton uitgetekend en vervolgens in de fabriek op maat gemaakt. De levertijd van zo’n speciale toepassing was in dit geval maar 1 maand.  Dankzij goede voorbereidingen konden de keerwanden in twee dagen direct vanaf de vrachtwagen worden geplaatst.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *