1

Grondkering van keerwanden in Soest

Op de locatie van het voormalige verzorgingstehuis Molenschot in Soest, is een compleet nieuwe woonwijk ontwikkelt. Het project, Het Land van Bieshaer, heeft een unieke ligging, doordat het direct grenst aan de maïsvelden met zicht op molen De Windhond. Het hoogteverschil dat aanwezig was in deze nieuwbouwwijk, is overbrugt met behulp van onze keerwanden. Naast de grondkerende functie van deze keerwanden, dienen ze ook als betonnen schutting.

Het Land van Bieshaer
De naam van het project, Het Land van Bieshaer, is een verwijzing naar vroegere tijden. Veel percelen op de Soester Engh werden vroeger aangeduid met namen als Het Klinkveld, De Molenhoek en dus ook ‘Het Land van Bieshaer’. In deze woonwijk staan in totaal 50 woningen, met een grote diversiteit aan typen. De verschillende woningen hebben een klassieke uitstraling, datgeen dat goed aansluit bij de reeds aanwezige 30-er jaren stijl van de woningen aan de Molenstraat.

Ruim 400m1 aan keerwanden
In totaal is bij dit project ruim 400m1 aan keerwanden geplaatst, variërend van één tot twee meter hoog. De wanden zijn op het werk zelf gelost en geplaatst door de opdrachtgever met behulp van een speciale keerwandklem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *