Bosch Beton - Keerwanden voor twee sleufsilo's bij Morten Dalby in Hovborg (DK)
HomeProjectenSleufsilo’s als economische oplossing voor de toekomst

Sleufsilo’s als economische oplossing voor de toekomst

Bosch Beton realiseerde twee sleufsilo’s met keerwanden in het Deense Hovborg. De positieve boer raakte onder de indruk van de kwaliteit en besloot te kiezen voor onze sleufsilo’s. Een economische oplossing voor de lange termijn.

Morten Dalby houdt op zijn boerenbedrijf 1.100 Jersey koeien; het meest verspreide melkras ter wereld. Hij is een jonge boer met een positieve instelling. De toekomst van zijn landbouwbedrijf probeert hij zeker te stellen door zoveel mogelijk te optimaliseren.

Samen met Søren van Agerbæk Maskinstation ging Morten op tour in Denemarken om naar sleufsilo’s te kijken. Uit de paar merken die hij zag, besloot hij te kiezen voor een Bosch Beton silo van U-keerwanden die hij in de praktijk bezichtigde. Hij zag dat de wanden van topkwaliteit zijn en was onder de indruk van de manier waarop ze zijn gemaakt. Bovendien is het voor hem de meest economische oplossing op de lange termijn.

Bosch Beton leverde voor de twee sleufsilo’s van 64 m lang, 16 m breed en 3 m hoog achtenveertig U300-keerwanden met hak en zes eindelementen. De beide silo’s zijn afgekit en vervolgens geasfalteerd.

U-keerwanden

De U-elementen zijn speciaal ontwikkeld voor sleufsilo’s, mestsilo’s etc. en door het ontwerp ook zeer geschikt voor grote buitenopslagsystemen. Beide zijden kunnen zware druk- en stootkrachten opvangen van het in- en uitkuilen met zware shovels en tractoren. Dit maakt de betonnen wanden uniek. Accessoires zoals eindstuk of een trap maken het geheel compleet.

Goed ruwvoer

Ruwvoeder ligt ten grondslag aan de productie van melk. En daarom is het van belang om op het juiste moment het gras binnen te halen met de juiste droge stof en van een bepaalde lengte. Datzelfde geldt voor maïs om goede en lekkere maïs te hebben dat niet verschrompeld of vies is, is het juiste moment van de oogst belangrijk. En met goed ruwvoer hoeft er minder voer bij.
Met de keuze voor de kwalitatief hoogwaardige Bosch Beton sleufsilo’s heeft deze Deense boer winst behaald.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.