HomeWaterkeringen

Waterkeringen

Bent u betrokken bij een project waarin u waterkeringen moet creëren om uw project te beschermen tegen overtollig water? In projecten met water is het belangrijk dat de gebruikte materialen duurzaam zijn en weerstand bieden tegen de enorme belasting van water. Onze betonnen L-keerwanden voldoen aan alle eisen en zijn daarom zeer geschikt voor het gebruik in waterkeringen.

Wat is een waterkering?

Een waterkering is een kunstmatig of natuurlijk aangelegd object dat als doel heeft om water op specifieke plaatsen tegen te houden. Zo kan het geplaatst worden om de grens tussen twee peilgebieden te vormen, of achterliggend land te beschermen tegen (oppervlakte)water van zeeën, meren en rivieren.

Er zijn twee soorten waterkeringen waar men onderscheid in kan maken. Er zijn primaire waterkeringen. Dit zijn dijken die gecreëerd zijn ter bescherming tegen buitenwater. Daarnaast zijn er secundaire waterkeringen. Deze worden ook wel regionale waterkeringen genoemd en worden geplaatst ter bescherming tegen binnenwater.

Onze keerwanden als oplossing voor waterkeringen

Objecten die geplaatst worden om grootte oppervlaktes water te beheersen moeten bestand zijn tegen enorme belastingen. Bij Bosch Beton wordt er tijdens de productie veel aandacht besteed aan de kwaliteit van onze betonnen keerwanden. Zo garanderen wij altijd de beste kwaliteit betonnen keerwanden. Per project wordt er door onze constructeur berekend of de keerwanden sterk genoeg zijn voor de specifieke toepassing. Zo bent u gegarandeerd van de langste levensduur en de beste kwaliteit voor uw betonnen waterkeringen.

Onze betonnen keerwanden zijn beschikbaar in verschillende lengte en hoogte maten. Voor speciale toepassingen beschikken wij ook over minder conventionele vormen. Met behulp van onze betonnen keerwanden kunt u een waterkering op maat creëren die geheel voldoet aan uw eisen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze keerwanden of de mogelijkheden voor het creëren van waterkeringen? Neem dan contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze adviseurs helpen u graag bij uw project!