Bosch Beton creëerde voor Vandenbergh Tuincentrum ruimtebesparende opslag met keerwanden in Duffel (BE)
HomeProjectenRuimtebesparende opslag voor nieuw tuincentrum in Duffel

Ruimtebesparende opslag voor nieuw tuincentrum in Duffel

Vandenbergh Tuincentrum in Duffel (BE) vond op een braakliggend terrein een nieuwe locatie om hun bedrijf verder uit te kunnen breiden. Voor een optimaal gebruik van het nieuwe terrein zijn de ruimtebesparende keerwanden van Bosch Beton gebruikt.

Aandachtspunten

De groei en ontwikkeling van Vandenbergh Tuincentrum had tot gevolg dat zij uit hun locatie groeiden. Een nieuwe plek vonden zij aan de rand van het industrieterrein in Duffel. Een braakliggend terrein wat de nodige aandacht moest krijgen voor de aanleg van het nieuwe tuincentrum. Zo moesten er verschillende groenzones en bufferbekkens worden aangelegd. Maar ook een belangrijke watertoevoerleiding van de provincie Antwerpen die door de ondergrond van het terrein loopt, maakte het niet makkelijker. Aangezien deze leiding altijd toegankelijk moet blijven voor aanpassingen of eventuele problemen. Een ander bijkomend belangrijk aspect voor het tuincentrum was het ecologische karakter aan het bedrijventerrein.

Ruimtebesparende oplossing

Het tuincentrum vroeg Bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur KM Tuinplanning met hun mee te denken hoe zij het beste met deze zaken om konden gaan. Vervolgens kwam de omgevings- en landschapsarchitect bij Bosch Beton terecht. Voor een veilige wegwerking van de waterleiding van de provincie is gebruik gemaakt van de Bosch Beton vloerplaten die geschikt zijn voor zware aslasten. De klant beschikte zelf nog over legoblokken die op het huidige terrein staan voor de opslag. Echter, na een bezoek aan Bosch Beton raakte onze klant overtuigd van de ruimtebesparende mogelijkheden en sterktegarantie.

MKI

De keuze voor de keerwanden van Bosch Beton maakte de opdrachtgever vanwege onze service en betrouwbaarheid. Maar ook omdat wij de betonnen wanden op een milieuvriendelijke manier produceren en een MKI-waarde bevatten. Voor dit project zijn over 500 meter L250-, L300 en TWA250-keerwanden toegepast. Daarnaast is zo’n 3.300 m2 aan vloerplaten neergelegd.

Keerwanden voor opslag

Met onze TWA250-wanden zijn opslagvakken gecreëerd. Omdat de opslagvakken een diepte hebben van 6 meter hebben wij speciaal voor dit project een mal gemaakt om elementen van 2 meter lengte te kunnen maken. De TWA-keerwanden zijn eigenlijk ontwikkeld voor sleufsilo’s en biogassilo’s zoals deze in de agrarische sector voorkomen. Maar juist het ontwerp maakt deze wanden ook zeer geschikt voor andere opslagsystemen. Uniek is dat beide zijden van de wanden volledig de zware druk- en stootkrachten kunnen opvangen van bijvoorbeeld shovels en tractoren.

Afronding van het project vond plaats in september 2021. De klant is blij met de keuze en vakkennis van Bosch Beton.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.