Bosch Beton - Sleufsilo's voor opslag perspulp Suikerunie
HomeProjectenSuikerunie slaat 100.000 ton perspulp op

Suikerunie slaat 100.000 ton perspulp op

Cosum Beet Company (voorheen: Suikerunie) haalt anno 2020 alles uit de suikerbiet, meer dan alleen suiker. Het is een bron voor innovatieve oplossingen die nodig zijn voor de huidige maatschappelijke uitdagingen en een duurzame toekomst. In 2012 was de Suikerunie daar al mee bezig en realiseerde Bosch Beton voor de suikerbietverwerker een achttal sleufsilo’s van keerwanden voor de opslag van perspulp.

Wij kregen de opdracht om acht sleufsilo’s te bouwen voor de opslag van 100.000 ton van grondstoffen voor een vergistingsinstallatie van Suiker Unie Green Energy. De silo’s van keerwanden zijn 110 meter lang en ruim 27 meter breed met tussenwanden van 4 meter hoog. Voor deze opdracht van in totaal 420 elementen voerden wij de berekening, levering en plaatsing uit.

Perspulp

Bij de verwerking van suikerbieten blijft een restproduct over: perspulp. Dit restproduct gebruikte Suikerunie vervolgens als brandstof in een nieuwe biovergistingsinstallatie op eigen terrein. Met de keuze voor hogesterkte beton zal in de opslag de aantasting door zure stoffen fors vertragen.

Oplossing op maat

Voor de hoeken in de achterwand creëerde Bosch Beton een oplossing op maat. Door de hoeken mee te storten in de keerwanden sluiten de wanden naadloos aan.

De plaatsing van de TW-keerwanden ging snel: 170 meter keerwand per dag. Hiervoor reden tien vrachtwagens van en naar de fabriek van Bosch Beton, toen nog gevestigd in Kootwijkerbroek.

De keuze van Suikerunie om samen te werken met Bosch Beton baseerden zij op de prijs, meedenken en de beste wanden vergeleken met andere aanbieders.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Bouw uw eigen sleufsilo

Met de handige sleufsilo-generator van Bosch Beton bouwt u in drie eenvoudige stappen uw eigen sleufsilo. Na versturen ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat.