HomeProjectenWinnaar sleufsilo winactie herinvesteert in een extra sleufsilo

Winnaar sleufsilo winactie herinvesteert in een extra sleufsilo

Met de campagne ‘Hart voor de Boer’ startte Bosch Beton op Valentijnsdag 2022 de ludieke actie waarbij de deelnemende boeren hun gekochte sleufsilo t.w.v. €15.000 of €25.000 konden terugwinnen. Uit het overweldigende aantal deelnemers werd Maatschap Wesselingh uit Amstelveen door de notaris getrokken als winnaar in Nederland. De familie Wesselingh koos er uiteindelijk voor om het gewonnen geldbedrag te herinvesteren in nog een extra sleufsilo.

Oorspronkelijke investering in een nieuwe sleufsilo

De veehouderij van de familie Wesselingh heeft een lange historie en inmiddels staat Bart Wesselingh als nieuwe generatie aan het roer. Midden in een uitgestrekt natuurgebied, vlak onder de luchthaven van Schiphol huisvest hij samen met zijn gezin een mooie veestapel melkkoeien. Met de rivier de Amstel praktisch in de voortuin gelegen, is het unieke locatie om het familiebedrijf voort te zetten.

Investering verdubbeld

Om de ruwvoeropslag voor zijn melkkoeien te optimaliseren, besloot Bart Wesselingh na een grondig advies van de verkoopadviseur van Bosch Beton om een gloednieuwe sleufsilo te bouwen. Dat hiermee de grondslag werd gelegd voor een grote verandering was een feit, want van oudsher werden er in de machinehal van de boerderij zelf beton elementen geproduceerd in eigen gemaakte mallen. Bart besloot in april 2022 tot de aankoop over te gaan om zo het aanstaande grasseizoen goed van start te gaan. Doordat hij de aankoop in april in de winactie periode van Bosch Beton deed, maakte hij automatisch kans om het aankoopbedrag t.w.v. €15.000 terug te verdienen. Dat de nietsvermoedende familie Wesselingh uiteindelijk op 9 mei 2022 door het team van Bosch Beton bezocht werd als uiteindelijke winnaar, kwam natuurlijk als een grote verrassing. Om de modernisering van het melkveebedrijf te versnellen, besloot hij uiteindelijk om diezelfde maand nog zijn gewonnen prijs te herinvesteren in de bouw van nog een nieuwe sleufsilo.

LAV keerwanden

Om voldoende stabiliteit te creëren op de veengrond op de boerderij van Maatschap Wesselingh, besloot Bart te investeren in LAV keerwanden, de agrarische keerwanden met de extra lange voet. Bij de eerste aankoop kocht hij 22 LA250V elementen, waarvan elf stuks met een dubbele zijwaartse afvoer. Zo ontstond een 44 meter lange sleufsilo met een netto hoogte van 250 cm en volledig vloeistof- en zuurstofdicht afgekit met bitumenkit. In juli 2022 kwam daar uiteindelijk na het winnen van de prijs een identieke sleufsilo bij, waardoor nog voor de zomer 88 meter aan nieuwe ruwvoeropslag bijgebouwd werd. Met een ontwerplevensduur van 50 jaar, is Maatschap Wesselingh ook meteen klaar voor de volgende generatie. Dat die generatie al in aantocht is, is een feit, want de vier kinderen van de familie Wesselingh lopen al rond in kinderoveralls van Bosch Beton.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.