HomeProjectenDuitse stierenfokkerij al ruim 12 jaar klant bij Bosch Beton

Duitse stierenfokkerij al ruim 12 jaar klant bij Bosch Beton

De stierenfokkerij van Henrik Krone in Merzen-Westeroden is familiebedrijf met een lange historie. De familie Krone is al meer dan 12 jaar klant bij Bosch Beton en besloot in 2022 wederom voor nieuwe sleufsilo’s van Bosch Beton te kiezen en daarmee zijn ruwvoeropslag aanzienlijk te vergroten.

Lange historie

De oorsprong van de stierenfokkerij van de familie Krone ontstond al vele jaren geleden door de vader van Henrik Krone. Aan de overkant van de straat, bij de oorspronkelijke watermolen van de Westerodener Mühlenbach, begon hij met het houden van enkele stieren. Door de jaren heen groeide het bedrijf uit tot een omvangrijke stierenfokkerij en wordt het bedrijf inmiddels gerund door de tweede generatie in de vorm van Henrik Krone, maar staat zijn vader nog steeds aan de zijlijn en helpt zijn zoon dagelijks op de boerderij.

Uitbreiding van de ruwvoeropslag

In 2011 investeerde Krone bij Bosch Beton in een 80 meter lange sleufsilo, gebouwd met 40 stuks L250HAK elementen. Door de jaren heen is de veestapel op de stierenfokkerij aanzienlijk uitgebreid, waardoor er 11 jaar later nieuwe plannen werden gemaakt om 2 nieuwe sleufsilo’s te bouwen, waarvan er 1 datzelfde jaar nog in gebruik is genomen en de 2e alvast is gebouwd voor het grasseizoen van 2023.
Om het hoogteverschil op het erf van Krone te ondervangen, is er gebruik gemaakt van verschillende wandhoogtes. Het engineeringsteam van Bosch Beton tekende de silo’s met 4 verschillende wandhoogtes, om zo in het heuvelachtige landschap toch een gelijkmatige ruwvoeropslag van 3 meter hoog te creëren. In de basis zijn de 2 sleufsilo’s gebouwd met keerwanden uit het LA300 assortiment i.c.m. met U300HAK elementen met een trap. LR225S en LR250S keerwanden zijn vervolgens aan de achterkant van de silo’s geplaatst, om zo een veilige overrijdbare achterwand te creëren. Een LA250S element vangt als laatste het hoogteverschil in de inrit naar de achterzijde van de silo op, zodat er mooi straatwerk tegenaan gelegd kon worden. In de fabriek werden vooraf 6 keerwanden op wens van de klant afgeschuind. Tot slot investeerde Henrik Krone ook in een hoogwaardige afdekcover die hij met spanbanden aan de silo bevestigd. Dit vergemakkelijkt het afdekken van de silo aanzienlijk en zorgt voor een optimale conservering van het ruwvoer.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.