Bosch Beton - Sleufsilo bij melkveebedrijf Hveddegaard in Kibæk (DK)
HomeProjectenSleufsilo op erf van veelzijdig Deens melkveebedrijf

Sleufsilo op erf van veelzijdig Deens melkveebedrijf

Het Deense melkveebedrijf Hveddegaard in Kibæk is een vaste klant van Bosch Beton. Hier realiseerden we de afgelopen jaren meerdere sleufsilo’s met onze L-keerwanden.

Søren Kristensen is ruim dertig jaar melkveehouder in Kibæk, Denemarken. Ooit begonnen met 70 koeien en nu lopen er 700 melkkoeien rond. Ook de grootte van het boerenbedrijf groeide van 44 naar 650 hectare grond. Het bedrijf is in tweeën gedeeld. Bij het ene deel melken zij circa 250 koeien. In het hoofdgebouw houden ze 450 à 500 koeien en houden ze zich bezig met het fokken. Daarnaast verbouwen ze maïs, gras en granen als voer voor de koeien.

Goede sleufsilo

De boer doet zijn best om een goede oogst met een hoge kwaliteit te krijgen. Daarbij is het van belang dat de opslag goed gebeurt zonder teveel verspilling als ze het er weer uit halen. Immers, goed ruwvoer is de basis voor alles.

Eén van de redenen dat zij herhaaldelijk voor Bosch Beton kozen, is omdat de boer bij deze wanden hoger mag inkuilen dan wanden van andere leveranciers. Ook is Søren zeer te spreken over de deskundigheid van de mensen en de professionaliteit.

Bosch Beton realiseerde een sleufsilo met L300hak-keerwanden van twee maal 24 meter lang. De nieuwe silo vervangt een bestaande sleufsilo van een andere leverancier. De keerwanden waarmee wij de nieuwe sleufsilo realiseerden, hebben een levensduur van tenminste vijftig jaar. Dus de melkveehouder is in ieder geval verzekerd van een solide silo, ook voor de volgende generatie.

Ontwikkelingen

Op het melkveebedrijf blijven ze de ontwikkelingen in voer en technologie volgen. Per dag bekijken ze de situatie en als er iets nieuws komt, schatten ze in of dit bruikbaar is voor het bedrijf. Ze willen een gezonde onderneming zijn met blijvende waarde, maar ook elke dag winst maken.

Nevenactiviteiten

Naast agrarisch bedrijf zijn er nog andere activiteiten die op de boerderij plaatsvinden. Zo is er een vakantie te boeken in één van de accommodaties. En in 2009/2010 bouwden ze een ijsfabriek waar zij het heerlijke Bondegårds maken. Overigens een van oorsprong uit Nederland afkomstig concept! Het ijs bevat als hoofdingrediënt melk van hun eigen koeien.

Søren heeft nog wel een tip voor jongere boeren: houd van je werk en blijf in gesprek met melkfabrieken en slachthuizen voor goede prijsafspraken voor je producten!

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.