Bosch Beton - Vijf sleufsilo's bij melkveebedrijf Mulder in Schoorl
HomeProjectenVijf nieuwe sleufsilo’s bij melkveebedrijf in Schoorl

Vijf nieuwe sleufsilo’s bij melkveebedrijf in Schoorl

Op het terrein bij de Firma Mulder in Schoorl heeft Bosch Beton maar liefst vijf sleufsilo’s gebouwd. We zijn lang betrokken geweest bij de complete nieuwbouw voor deze melkveehouder.

Firma Mulder is een melkveebedrijf in Schoorl (NH), waar ruim 200 melkkoeien rondlopen. De melkveehouder was ruim vijftien jaar bezig met de complete nieuwbouw van zijn woning en het bedrijf net buiten Schoorl. Bosch Beton is hier sinds 2016 bij betrokken om met de boer mee te denken en hem advies te geven.

Vijf sleufsilo’s

Op het terrein hebben we vier nieuwe sleufsilo’s gebouwd: twee stuks van 52 meter lang en 2,5 meter hoog, één silo van 40 meter lang en 2,5 meter hoog en nog één van 28 meter lang en 2 meter hoog. Voor de bouw van de sleufsilo’s hebben we onze LAS-keerwanden met afschuiningen gebruikt. Lagere keerwanden hebben we toegepast voor de achterwanden. Daarnaast is er een mestopslag gebouwd van 10 meter lang, 10 meter breed en 2 meter hoog met vaste hoeken.

Afwerking

Alle sleufsilo’s zijn voorzien van de Bosch Beton-duogoot. Vervolgens is alles afgedicht met bitumenkit. Avema Wegenbouw heeft de vloeren van de silo’s en het hele terrein geasfalteerd.

Het was een mooi project om bij betrokken te zijn, waarin we mochten meedenken met de boer en hem adviseerden. Onze klant is zeer tevreden met het eindresultaat.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

(Fotografie: Bosch Beton en Gerben Mulder)

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.