Bosch Beton - Sleufsilo's bij Belgische geitenhouderij in Noorderwijk
HomeProjectenTwee sleufsilo’s bij Belgische geitenhouderij

Twee sleufsilo’s bij Belgische geitenhouderij

Bosch Beton plaatste in 2016 twee sleufsilo’s op het erf van de Belgische geitenhouder Tommy Meir. Voor deze silo’s van 1,25 meter hoog gebruikten we de L125HAK-keerwanden en U-wanden.

Het is 2014 als Tommy Meir de trotse eigenaar wordt van een geitenhouderij in Noorderwijk. Zijn werk als timmerman gaf hem niet genoeg voldoening meer en ging op zoek naar een andere uitdaging. Dat hij die heeft gevonden, blijkt wel uit zijn enthousiasme en ondernemendheid die hij steekt in zijn geitenbedrijf. Als hij ’s morgens de stal in komt, begroeten de vrolijke geiten hem. Het melken doet hij samen met zijn vader, een enorme hulp.

Innovatie

Innoverend als de geitenboer is, hebben de geiten een elektronisch nummer. Hiermee kan hij precies zien hoeveel melk een geit geeft. Met de dieren die de meeste melk geven, gaat hij verder groeien. De grootste uitdaging daarbij is om met zo weinig mogelijk geiten zoveel mogelijk melk te krijgen. Met achthonderd geiten wil hij naar 4 liter melk per geit. Over tien jaar moeten dit zo’n 1.000 geiten zijn. Er ligt al een plan voor uitbreiding met een melkstal voor vierhonderd geiten.

Bosch Beton sleufsilo

De geitenhouder had bij diverse merken een offerte aangevraagd voor nieuwe sleufsilo’s. Bosch Beton was vrij snel in een prijs neerleggen. De offerte was correct, duidelijk en bood hem een gunstige prijs. Ook de fijne samenwerking met de contactpersoon van Bosch Beton hielp mee bij de beslissing. Met als gevolg dat we twee sleufsilo’s plaatsten op het erf in Noorderwijk van 60 meter lang met LHAK- en U-keerwanden van 1,25 meter hoog. De silo’s kregen spanbanden en werkten we af met bitumenkit.

De meeste voldoening krijgt hij door met de geiten bezig te zijn. ‘Mooi toch als de lammetjes het goed doen en de jonge diertjes in de stal rond huppelen’, aldus de geitenhouder.

Bekijk de video waarin Tommy Meir meer vertelt over zijn geitenhouderij.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.