Bosch Beton - Keerwanden vormen geluidswal langs spoorlijn Nijmegen-Den Bosch
HomeProjectenKeerwanden vormen geluidswal langs spoorlijn Nijmegen-Den Bosch

Keerwanden vormen geluidswal langs spoorlijn Nijmegen-Den Bosch

Met Bosch Beton keerwanden is een 300 meter lange geluidswal gerealiseerd langs de Genestetlaan in Nijmegen. Doel is de geluidsoverlast voor de bewoners van de nieuwbouwstudio’s en appartementen te verminderen. De herinrichting van de Genestetlaan is onderdeel van de herbestemming en het opknappen van de spoorzone in het centrum van Nijmegen.

Geluidswal

De herinrichting van de Genestetlaan draagt bij aan de herbestemming en het opknappen van de spoorzone in het centrum van Nijmegen. De straat ligt hemelsbreed op 1.000 meter afstand van het centraal station maar ook langs de spoorlijn Nijmegen-Den Bosch. Om overlast voor de buurtbewoners te beperken, is een geluidswal gerealiseerd met onze keerwanden. De wal ligt langs de gehele Genestetlaan en is in totaal ruim 300 meter lang en 2,5 meter hoog.

Herinrichting

Geschikte woonruimte vinden in studentenstad Nijmegen is niet makkelijk onder meer door het woningentekort. In 2017 realiseerde Verhuurder Stuworld aan de Genestetlaan 228 zelfstandige studio’s en appartementen voor alle doelgroepen. Om dit mogelijk te maken, was het nodig om de gehele straat her in te richten. De aanleg van de geluidswal met Bosch Beton keerwanden zorgt voor de vermindering van de geluidsoverlast.

Bijzonder uitzicht

Naast de geluidswal zijn ook twee appartementencomplexen gebouwd op deze locatie die qua architectuur uitstekend passen in de omringende omgeving. In de wooncomplexen bevinden zich diverse studio’s en appartementen. Het meest bijzondere is de bovenste verdieping. Hier is een ontmoetingsruimte gecreëerd waar de bewoners een fantastisch uitzicht hebben over Nijmegen, de Waalbrug èn de geluidswal van de betonnen Bosch Beton keerwanden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor spoor of grond & tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.