Bosch Beton - Keerwanden rondom het Afsluitdijk Wadden Center
HomeProjectenKeerwanden rondom het Afsluitdijk Wadden Center

Keerwanden rondom het Afsluitdijk Wadden Center

Rondom het Afsluitdijk Wadden Center plaatsten we tientallen meters keerwanden. De Bosch Beton wanden zijn toegepast voor de realisatie van het terras en als grondkering. Een plaatsing op een unieke locatie!

Langs de Afsluitdijk ligt de plaats Kornwerderzand, waar op 22 maart 2017 het Afsluitdijk Wadden Center opende. Rond het onder architectuur gevormde bouwwerk waarin het center is gevestigd, staan over ruim 100 meter keerwanden. Bij de ingang van het Afsluitdijk Wadden Center staan afgeschuinde keerwanden en zijn keerwanden gebruikt voor de realisatie van het terras. Ook om aan de zijkant van het gebouw een talud te breken, zijn keerwanden toegepast. Een deel van de keerwanden doet tevens dienst als grondkering. Afhankelijk van de toepassing variëren de keerwanden van 1,5 tot 3 meter.

Unieke plaatsing

Door de unieke locatie was plaatsing van alle keerwanden direct vanaf de vrachtwagen niet mogelijk. De keerwanden waarbij directe plaatsing niet mogelijk was, zijn door onze klant WMR Rinsumageest, met eigen materiaal geplaatst.

Bescherming tegen het water

De Afsluitdijk scheidt het zoute water van de Waddenzee en het zoete water van het IJsselmeer, maar is tegelijkertijd ook de verbindingsweg tussen Friesland en Noord-Holland. In Afsluitdijk Wadden Center is alle informatie te vinden over UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee, de Vismigratierivier, de Afsluitdijk en het IJsselmeer.
Al 90 jaar beschermt de Afsluitdijk ons tegen de kracht van het water. Anno 2022 maken Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk de waterkering weer klaar voor de toekomst.

Mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan de Afsluitdijk!

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond & tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.