Bosch Beton - Keerwanden als terreinafscheiding en geluidswand bij Containerdienst und Schrotthandel GmbH in Fockbek
HomeProjectenAfvalverwerkingsbedrijf voorzien van keerwanden tegen geluid

Afvalverwerkingsbedrijf voorzien van keerwanden tegen geluid

Om het geluid voor de omwonenden van afvalverwerkingsbedrijf M.W. Containerdienst und Schrotthandel GmbH in Fockbek te beperken, zijn Bosch Beton L-keerwanden geplaatst. De wanden doen in dit geval naast terreinafscheiding ook dienst als geluidswand.

M.W. Containerdienst und Schrotthandel GmbH is sinds 1998 een duurzame, eerlijke en betrouwbare partner in de recyclingindustrie. Het echtpaar Waschelewski runt de firma in Fockbek die voornamelijk actief is met afvalinname en -verwerking. De schroothandel bestaat vanaf 2003 en de containerdienst vanaf 2008.

Geluidswand

Omdat de omstandigheden op de oude locatie beperkt waren, besloten ze een nieuwe locatie te bouwen. Hier richt men zich alleen op afvalverwijdering, -inname en -verwerking. De ondernemers willen dat de omwonenden zo min mogelijk hinder hebben van geluid. Daarom kozen zij voor keerwanden die gezien de wettelijke emissie-eisen ook als geluidswal dienen.
Bosch Beton plaatste op de nieuwe locatie L-keerwanden over een lengte van in totaal 130 meter. Daarvan is 75 meter 4 meter hoog en de rest, zo’n 55 meter, is 6 meter hoog. Op het westelijke deel van het terrein besloot men 6 meter hoge keerwanden te plaatsen om geluidsoverlast te beperken en de omgeving te beschermen.

L-keerwanden

De L-keerwand met hak is speciaal ontwikkeld voor de middelzware belastingtoepassingen in de grond, weg- en waterbouw. De hak geeft meer stabiliteit waardoor een hogere belasting mogelijk is.
Na het plaatsen ontstaat een mooie maatvaste rechte keermuur. Montage van bijvoorbeeld een schanskorf of een hekwerk op de hak is mogelijk.
>> Bekijk onze L-keerwanden

Kwaliteit

Onze klant besloot voor onze keerwanden te kiezen vanwege de goede kosten-batenverhouding. De kwaliteit gaf uiteindelijk de doorslag. Het contact verliep goed en de plaatsing verliep perfect. Binnen drie dagen stonden de wanden ter plekke. Een tevreden klant die blij is met het eindresultaat.
>> Bekijk de video waarin onze klant meer vertelt over dit project.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor terreinafscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.