Bosch Beton - Keerwanden verbeteren bereikbaarheid van De Kuip in Rotterdam
HomeProjectenKeerwanden verbeteren bereikbaarheid van De Kuip

Keerwanden verbeteren bereikbaarheid van De Kuip

Voor voetballiefhebbers misschien wel het meest sfeervolle stadion in Nederland: De Kuip in Rotterdam. Ofwel hét stadion van profvoetbalclub Feyenoord. Om de bereikbaarheid van het stadion voor fietsers en voetgangers te vergroten, legde gemeente Rotterdam een fiets- en wandelpad aan. Deze hellingbaan is gerealiseerd met Bosch Beton L-keerwanden.

Hellingbaan

De levering en plaatsing van onze L-keerwanden maakten deel uit van de herontwikkeling van de openbare ruimte rondom Stadion Feijenoord, in de volksmond De Kuip. Naast voetbalwedstrijden vinden ook regelmatig concerten plaats in De Kuip. Zaak dus dat het stadion èn het parkeerterrein goed bereikbaar zijn. Niet alleen voor bezoekers die met de auto komen, maar ook bezoekers die met de fiets of lopend arriveren bij het stadion. Om de bereikbaarheid te verbeteren, is onder andere met keerwanden een hellingbaan gerealiseerd voor fietsers en voetgangers.

Voor het project bij De Kuip in Rotterdam plaatste gemeente Rotterdam ongeveer 250 meter L-keerwanden variërend in verschillende hoogten. Dank zij de speciale keerwandklem was de plaatsing eenvoudig te realiseren.

Keerwanden in de sport

Bosch Beton keerwanden zijn vaker onderdeel van sportieve projecten. Onder meer bij het stadion van PEC Zwolle. Hier is het kunstgrasveld 50 cm verhoogd met keerwanden waardoor de toeschouwers in het MAC³PARK stadion dichter bij het veld zitten. In Dieren is het verouderde sportpark Dieren gemoderniseerd waar L-keerwanden dienst doen als terreinafscheiding én als windkering. Zelfs voor de aanleg van een multifunctioneel sportpark zijn keerwanden ingezet.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor Sport & Recreatie of Grond & Tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.