Bosch Beton - Keerwanden verhogen kunstgrasveld van PEC Zwolle
HomeProjectenKeerwanden verhogen de groene mat van PEC Zwolle

Keerwanden verhogen de groene mat van PEC Zwolle

Om de toeschouwers van PEC Zwolle in het MAC³PARK stadion dichter bij het veld te brengen, is met Bosch Beton keerwanden het kunstgrasveld 50 cm verhoogd. Het zand – waarmee de groene mat is opgehoogd – mag uiteraard niet in beweging komen. Daarom én vanwege de goede standaardkwaliteit en de afwerking koos GreenFields, leverancier van kunstgrasvelden, voor onze betonnen keerwanden.

Groene mat

Toen het multifunctionele stadion van PEC Zwolle in 2008-2009 is gebouwd, lag het spelersveld op maaiveldniveau. Daarmee was de afstand tot het publiek eigenlijk wel erg groot. Om dit op te lossen en betere zichtlijnen te creëren vanaf te tribune, is het kunstgrasveld met 50 cm verhoogd. Kunstgrasveldleverancier GreenFields schakelde Bosch Beton in om keerwanden te plaatsen over 400 meter. Zo blijft het zand waarmee de groene mat is opgehoogd op zijn plaats.

Nette en gladde afwerking

De verhoging van het veld zorgde er voor dat de spelers nu vanuit de catacomben het veld oplopen. Hiermee is een prettige interactie ontstaan binnen het stadion tussen toeschouwers, supporters en spelers. Omdat de wanden netjes, mooi en glad zijn afgewerkt, is het voor het publiek een aantrekkelijk aanzicht.

Strakke planning

Het gehele project moest in acht weken gebeuren. Dat betekende dus een strakke planning maar ook op tijd leveren. En dat is gebeurd: we leverden en plaatsten de keerwanden op tijd volgens afspraak.
GreenFields is dan ook zeer tevreden met het eindresultaat en ziet dan ook geen reden om voor een andere leverancier te kiezen.

GreenFields

GreenFields is een wereldwijde leverancier en innovator van sportgrastechnologie. De leverancier is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, installatie en onderhoud van kunstgras en hybride sportgrassystemen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sport & recreatie of grond & tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.