HomeProjectenKeerwanden bij zandexploitatie Zeldenrust in Hasselt

Keerwanden bij zandexploitatie Zeldenrust in Hasselt

In 2012 is er gestart met de bouw van een zandexploitatie in Hasselt. Deze zandwinlocatie zal diverse afnemers binnen en buiten de regio Zwolle gedurende de komende twintig jaar van hoogwaardig industriezand en ophoogzand kunnen voorzien. Om de verschillende soorten zand te scheiden, zijn er scheidingswanden gemaakt van keerwanden van Bosch Beton.

Keerwanden

Een deel van de keerwanden staat aan weerszijden en bovenop een transporttunnel. Deze tunnel staat haaks op de keerwanden, waardoor het hoogste punt om het zand te keren, logischerwijs boven de transporttunnel zit. Vandaar dat hier ook de keerwanden op de tunnel zijn gemonteerd . De hoogste keerwanden die hierbij gebruikt zijn, zijn 5 meter hoog.

De keerwanden zijn geplaatst door Bosch Beton, direct vanaf de vrachtwagen. Doordat de grondwerker voor een stabiele ondergrond had gezorgd, was de klus snel geklaard.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.