Bosch Beton is één van de huisleveranciers voor Europees snellaadbedrijf Fastned om prefab betonfundamenten te leveren voor snellaadpalen.
HomeProjectenBosch Beton is huisleverancier voor snellaadbedrijf Fastned

Bosch Beton is huisleverancier voor snellaadbedrijf Fastned

We zijn één van de huisleveranciers voor Europees snellaadbedrijf Fastned om prefab betonfundamenten te leveren voor snellaadpalen. De eerste betonnen delen leverden we in het tweede kwartaal van 2022. In Bosch Beton heeft Fastned een duurzame leverancier gevonden waarbij groene stroom en duurzaamheid voorop staan. Speciaal voor dit Europabrede project ontwikkelden we een mal waarmee de vormvastheid van het onderstel is gewaarborgd en Fastned snel op locatie kan doorbouwen.

Duurzaam

In dit project staan groene stroom en duurzaamheid centraal. Het laadpalenbedrijf wil groene stroom beschikbaar stellen voor elektrische voertuigen. Bosch Beton is een duurzame leverancier voor prefab betonconstructies. Net als onze keerwanden produceren we de fundamenten voor de laadpalen in onze moderne state-of-the-art fabriek in Barneveld waarin alles draait om duurzaamheid. Het CSC (Concrete Sustainability Council) Goud certificaat dat we bezitten, toont aan dat we op een duurzame en verantwoorde manier produceren. De samenwerking tussen Fastned en Bosch Beton is dan ook een bijzondere.

Huisleverancier

Fastned sloot een langjarig contract af met Bosch Beton voor de productie van de betonnen funderingselementen. Hiermee zijn we één van de huisleveranciers voor het snellaadbedrijf. We produceren op grote schaal vooruit, zodat er altijd op afroep voorraad is. Voor Fastned is het dan mogelijk ‘just in time’ zowel de onder- als bovenbouw van de oplaadstations te realiseren. Onze funderingselementen vormen de stevige en duurzame basis voor de laadpalen.

In Nederland leverden we de onderdelen onder meer in Maarheeze, Hoogland, Eemnes en Beilen. Weert, Venlo, Zwolle, Holten en Arnhem staan in de planning. Maar het kan ook voorkomen dat we leveren in plaatsen en landen in Europa.

Speciaal voor dit project is in samenwerking met onze constructeurs en Fastned een unieke mal ontworpen die volledig is afgestemd op het opstaande Fastned-frame. Zo is zowel de vormvastheid als de aansluiting van de bovenconstructie gegarandeerd. Deze speciale mal blijft eigendom van Fastned. Mocht de samenwerking op enig moment toch ten einde komen dan blijft Fastned verzekerd dat zij deze vorm kan blijven gebruiken.

Energietransitie

Meebouwen aan de toekomst betekent dat je nu moet nadenken. Willen we de energietransitie versnellen, dan moeten we dat met elkaar doen. Sneller bouwen, de bouwtijd verkorten en mede bijdragen aan de duurzame energietransitie. Daarom blijft Bosch Beton innoveren en ontwikkelen waarmee we voorop lopen in onze branche.

Over Fastned

Fastned is een Europees snellaadbedrijf dat in 2012 is opgericht. Het bedrijf wil groene stroom beschikbaar maken voor bestuurders van elektrische voertuigen en anderen helpen over te stappen naar elektrisch rijden. Momenteel is het snel groeiende netwerk met laadpalen beschikbaar in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In een kwartier is het mogelijk om tot 300 km bereik bij te laden voor alle typen elektrische auto’s. De Fastned-stations liggen op plaatsen waar veel verkeer langskomt. Vaak direct langs de snelweg maar ook daarbuiten, zoals op drukke plekken in stedelijk gebied.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor specials? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.