Bosch Beton - 'In de Heuvelrug' duurzame vakantiewoningen van keerwanden in Hellendoorn
HomeProjectenIn de Heuvelrug: unieke vakantiewoningen van keerwanden

In de Heuvelrug: unieke vakantiewoningen van keerwanden

In Hellendoorn staan vijf recyclebare vakantiewoningen die zijn gebouwd met Bosch Beton keerwanden. Een uniek ontwerp passend in de omgeving van bos, weilanden en een poel op de grens van Salland en Twente.

Aan de voet van de Sallandse Heuvelrug ligt Hellendoorn. Hier kochten Hennie en Annie Reimert in 2013 grond om als hobby in de natuur bezig te zijn en koeien te houden. Vijf jaar lang begraasden brandrode koeien – een oud-Hollands ras – het grasland. Totdat ze ontdekten dat deze grond mogelijkheden bood om te ondernemen met natuur en water. Dit sprak het echtpaar zo aan dat achter de tekentafel het ontwerp voor de vakantiewoningen werd uitgewerkt. Bij het ontwerp is goed gelet op het milieu, de recycling en het afvalloos bouwen van de woningen.

Recylebare woningen

Al snel was de basis van het ontwerp voor elkaar. Maar hoe realiseer je het ontwerp van bouwmuren overdekt met grond? Ze wilden de recreatiewoningen in eigen beheer bouwen met één overspanning en geen dragende binnenwanden. Na een zoektocht in de markt kwam het ondernemende stel uit bij Bosch Beton, zodat zij konden bouwen met de standaard afmetingen uit ons assortiment. Zouden de woningen morgen weer weg moeten, dan zijn de wanden herbruikbaar en ook de vloerplaten zijn opnieuw te gebruiken.

Snelle bouw

Voor de bouw van de gelijkvloerse vakantiewoningen zijn Bosch Beton keerwanden gebruikt. Binnen in de huisjes zijn de TWA300-keerwanden toegepast. De wanden aan de buitenkant van de woningen zijn afgeschuinde L300HAK-keerwanden. Van te voren dacht het echtpaar na over welke wanden wanneer moesten komen zodat levering en plaatsing in de juiste volgorde zou gebeuren. In twee dagen tijd zijn de wanden geleverd en geplaatst en kreeg ‘In de Heuvelrug’ steeds meer vorm.

Verblijf in de natuur

De gasten zijn enthousiast over de vakantiewoningen. Bij aankomst krijgt iedereen een rondleiding in en om de woning. De vakantiegangers zijn verbaasd als zij horen dat de betonlook die de huisjes een industriële uitstraling geeft geen stucwerk is maar betonnen keerwanden.

Als de gasten hun filmpjes en foto’s eenmaal hebben gedeeld met familie en kennissen kan hun verblijf in de natuur beginnen. Met de luxe van thuis en de natuur aan je voeten is het goed toeven in het Twentse en Sallandse land!
Zelf verblijven in deze unieke vakantiewoningen van betonnen keerwanden? Kijk dan op Indeheuvelrug.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond en tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze GWW-adviseurs.