HomeProjectenPannakooi voor schoolplein Koningin Beatrixschool

Pannakooi voor schoolplein Koningin Beatrixschool

Voor de herinrichting van het schoolplein van de Koningin Beatrixschool werd het idee geopperd om een pannakooi te creëren. Bosch Beton, van oudsher nauw betrokken bij de samenleving in Kootwijkerbroek, dacht hierin mee en leverde de betonnen keerwanden om dit te realiseren.

 

Protestants Christelijk onderwijs in Kootwijkerbroek

De Kootwijkerbroekse basisschool is onderdeel van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs te Garderen, Stroe en Kootwijkerbroek (VGSK). Met hun missie ‘’ De school waar elke leerling telt!’’, laat deze school zien dat zij ieder kind als waardevol en uniek beschouwen en dat iedereen persoonlijke benadering verdient. Vanuit die gedachte proberen zij hun onderwijs zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de mogelijkheden en de ontwikkeling van een leerling.

Op de inmiddels 100 jaar oude christelijke basisschool in Kootwijkerbroek, zitten tegenwoordig zo’n 280 kinderen, verdeeld over twaalf groepen.

Pannakooi draagt bij aan beweging kinderen

De school is enige tijd geleden geleden flink verbouwd, om het weer een moderne uitstraling te geven wat past bij de tijd van nu. Maar bij zo’n nieuwe school mag een nieuw schoolplein natuurlijk  niet ontbreken. Om de kinderen wat beweging en plezier te bieden in de pauzes, is er daarom een pannakooi gebouwd op het schoolplein. Hierin hebben de kinderen de ruimte om een balletje te trappen met elkaar en hebben ze een plek waar ze even hun energie kwijt kunnen na een drukke lesdag.

Keerwanden als toepassing voor sport & recreatie

Een van de toepassingsgebieden waar Bosch Beton in gespecialiseerd is, is de herinrichting van de omgeving bij sportaccommodaties en recreatieplekken. Dit project bij de Koningin Beatrixschool wordt ook onder deze toepassing gerekend.

Bij dit project is er gebruikt gemaakt van een van onze laagste keerwanden, de L075. Voor de realisatie van de pannakooi is gebruik gemaakt van elementen met zowel een lengte van twee meter als vier meter zonder hak. Met een ontwerplevensduur van tenminste vijftig jaar zijn deze keerwanden ook nog eens een duurzame oplossing voor de school die al reeds 100 bestaat.

De L-keerwand zonder hak is speciaal ontwikkeld voor de lichtere belastingstoepassingen in de grond, weg- en waterbouw en is in meerdere lengtematen verkrijgbaar. Door de haakse achterzijde ontstaat er na het plaatsen een mooie maatvaste rechte keermuur. In dit geval, de pannakooi, wordt de keerwand niet echt zwaar belast. Daarom is dit producttype een ideale oplossing voor het realiseren van dit project.

Bosch Beton steunt de lokale gemeenschap

Bosch Beton toont zich persoonlijk betrokken. Niet alleen onze klanten dragen we een warm hart toe maar ook goede hulpinitiatieven, culturele initiatieven of acties voor de minderbedeelden in onze maatschappij. Daarom verlenen we graag materieel of helpen we op een andere manier door bijvoorbeeld (lokale) acties te sponsoren in cultuur, sport, welzijn en de medemens. Dat doen we vanuit onze persoonlijke overtuiging dat we iets terug willen èn moeten doen.

Daarom besloot CEO Gerard van den Bosch, die zelf ook uit Kootwijkerbroek komt en woont, om dit project deels door Bosch Beton te laten sponsoren. Bovendien is speciaal voor dit project onze eigen medewerker Peter van Middendorp de keerwanden komen plaatsen met eigen vrachtwagen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sport en recreatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Of wilt u meer weten over onze sponsoring en steun aan goede doelen of andere projecten? Klik dan hieronder.