Keerwanden van Bosch Beton vormen de basis voor Deens recyclingstation
HomeProjectenKeerwanden vormen de basis voor Deens recyclingstation

Keerwanden vormen de basis voor Deens recyclingstation

Voor de bouw van een groot en modern recyclingstation in het Deense Helsingør heeft bouwbedrijf NCC Danmark A/S gebruik gemaakt van een groot aantal keerwand elementen. Na een uitgebreid traject van advies door het verkoop- en engineeringsteam van Bosch Beton, besloot NCC tot koop over te gaan en hiermee het recyclingstation te bouwen met Nederlandse keerwanden.

Recyclingstation Cirklen als nieuwe kringlooplocatie

Dat het nieuwe recyclingstation de naam Cirklen kreeg, is op twee opvallende manieren toe te lichten. Letterlijk vertaald vanuit het Deens betekent het ‘de cirkel’ en dit is ook meteen terug te zien in het architectonisch ontwerp van het recyclingstation. Na binnenkomst rijden bezoekers letterlijk twee of drie keer de klok rond om op de diverse verdeelstations hun afval zo efficiënt mogelijk te scheiden.

Maar Cirkel herleid ook nadrukkelijk naar de duurzame kringloopdoelstellingen van het recyclingstation. Naast het brengstation is een modern ingerichte winkel gecreëerd waar bezoekers tot drie afgedankte maar goed bruikbare artikelen per dag gratis mogen meenemen. Ook goed bruikbare bouwmaterialen krijgen een tweede leven op deze locatie.

Maatwerk keerwanden als basis

Het engineeringsteam van Bosch Beton dacht van A tot Z mee in het bieden van de totaaloplossing voor bouwbedrijf NCC Danmark A/S. Bij de bouw van dit recyclingstation waren maar liefst 235 keerwanden gemoeid, waarvoor bij een groot deel van de keerwanden maatwerk kwam kijken vanwege de ronding. Zodoende moesten er meerdere afschuiningen, verstekken en inkortingen gerealiseerd  worden. Ook zijn voor bepaalde delen in dit afvalstation  specifieke maatwerk keerwanden als ‘specials’ geproduceerd. Voor iedere toepassing berekende de engineers van Bosch Beton de maximale belasting, waardoor er L als LR keerwanden toegepast werden, zowel met als zonder hak. Ook het transport naar Denemarken en een groot deel van de projectvoorbereiding en de plaatsing werden vanuit Barneveld gecoördineerd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor toepassingen zoals opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.