Bosch Beton - Keerwanden voor architectonische fietsenstalling TU Delft
HomeProjectenKeerwanden voor architectonische fietsenstalling TU Delft

Keerwanden voor architectonische fietsenstalling TU Delft

De komst van een nieuw onderwijsgebouw op de campus van TU Delft was de aanleiding voor de aanleg van een fietsenstalling. In het architectonische ontwerp van de stalling en coffeebar zijn Bosch Beton keerwanden toegepast. De keerwanden vangen hoogteverschil op bij het talud en vormen de doorgang bij de entree van de fietsenstalling.

Het nieuwe onderwijsgebouw en verdere ontwikkelingen vereisten een fietsenstalling met een grote capaciteit. De centrale fietsenvoorziening met ruimte voor 1.450 fietsen is gerealiseerd op het plein voor de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de Landbergstraat in Delft.

Maatwerk keerwanden

In dit project leverden we naast de standaard Bosch Beton L-keerwanden ook keerwanden met maatwerk. Zo zijn enkele keerwanden afgeschuind en zijn hoeken in verstek gezaagd. Door de afschuining vormen de keerwanden bij de entree van de fietsenstalling eenheid met het talud.
De wanden plaatsten we over honderd meter met een kraan van onze klant in combinatie met een eigen klem.

Architectonisch ontwerp

De stalling is een architectonisch ontwerp met een zakelijke ingenieurs uitstraling passend bij de TU Delft en bestaat uit twee lagen. Een groene terp, met aan de pleinkant een terrasvormige trap, omringt de fietsenstalling. De terp zorgt ervoor dat de fietsen op de onderste laag uit het zicht staan en bij lekker weer is het een fijne ontspanningsplek. Sinds 2018 is Coffee & Bikes op de bovenste laag gevestigd met een werkplaats voor fietsen.

Stevingebied

Dat de campus van TU Delft verder blijft ontwikkelen, blijkt uit een ander project waarvoor Bosch Beton maatwerk keerwanden leverde. Het Stevingebied onderging een flinke opknapbeurt. Voor de herinrichting van de omgeving leverden we 500 meter antracietkleurige L-keerwanden. Hiermee zijn een trap en zitelementen aangelegd en is een hellingbaan voor minder-validen gerealiseerd.