Bosch Beton - Maatwerk antraciet keerwanden bij TU Delft
HomeProjectenMaatwerk antraciet keerwanden bij TU Delft

Maatwerk antraciet keerwanden bij TU Delft

De afgelopen twee jaar onderging het Stevingebied bij de TU Delft een flinke opknapbeurt. Voor de herinrichting van de omgeving leverde Bosch Beton zo’n 500 meter antracietkleurige L-keerwanden voor de aanleg van een trap, zitelementen en een hellingbaan voor rolstoelgebruikers. De elementen maakten we conform ontwerp van de architect volledig op maat in onze duurzame fabriek.

Antraciet keerwanden

In twee jaar tijd is in het Stevingebied veel gebouwd en verbouwd aan gebouwen. Het buitenterrein vormde geen geheel meer door de verschillende materialen. Reden waarom BAM Infra opdracht kreeg het gebied opnieuw in te richten. Tussen Gebouw 28 en het Onderwijsgebouw Echo is een trap aangelegd die deze beide gebouwen verbindt. Antracietkleurige keerwanden vangen het hoogteverschil op en daarmee realiseerden we zitelementen en een hellingbaan voor minder-validen. De antraciet wanden contrasteren mooi met de aangebrachte bestrating. In totaal is 500 meter aan antraciet L-keerwanden van 50 cm hoog geplaatst.

Maatwerk

Alle prefab keerwanden produceerden we in onze eigen duurzame fabriek in Barneveld. Het project vereiste veel maatwerk dat we vooraf voorbereidden. Voordeel van deze goede voorbereiding is dat voor de aanleg van de trap – die uit meerdere elementen bestaat – de keerwanden ter plekke meteen in de juiste volgorde in elkaar pasten. Vervolgens kwam er een flink staaltje ‘stratenmakerskunde’ bij kijken om de klus af te maken met een fraai eindresultaat.

BAM Infra maakte de keuze voor Bosch Beton omdat we het ontwerp van de architect konden uitwerken naar een uitvoeringsontwerp. Ons eigen Engineering-team zorgde voor de juiste tekeningen.

Specials

Onze keerwanden zijn standaard glad afgewerkt en lichtgrijs van kleur. Echter, het komt steeds vaker voor dat we zogenaamde special keerwanden produceren. Dat wil zeggen dat we de wanden bijvoorbeeld rond, afgeschuind, gekleurd, verdikt of met structuur maken voor onze klant. En daarin is eigenlijk veel mogelijk qua uitvoering.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor specials? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.