Bosch Beton - Keerwanden voor eerste duurzame schoolplein in Kortrijk (België)
HomeProjectenSaai schoolplein in Kortrijk is eerste Zero Waste Schoolyard

Saai schoolplein in Kortrijk is eerste Zero Waste Schoolyard

In Kortrijk (BE) is het eerste Zero Waste Schoolyard gerealiseerd bij de Sint Amandsbasisschool Zuid. Elke vierkante meter van het schoolplein is optimaal benut. Voor dit bijzondere project mocht Bosch Beton diverse keerwanden leveren.

Zero Waste Schoolyard

Het eerste Zero Waste Schoolyard in Vlaanderen is een unieke samenwerking tussen ouders en buurtbewoners. De saaie geasfalteerde speelplaats bij de school van 5.000 m2 onderging een ware metamorfose en veranderde in een groen park. Het schoolplein is er in de eerste plaats voor de schoolkinderen maar buiten de schooluren mag de buurt ook van het park gebruik maken.
De gedachte voor het nieuwe schoolplein is doordacht, duurzaam en educatief. Zo is het oude asfalt hergebruikt en elke regendruppel die valt, komt in een buffer terecht. Er is volop ruimte voor bomen, bloemen, beplanting, insecten en vlinders in het park wat het voor iedereen aangenaam maakt om er te vertoeven.

Ontwerp

Vier jaar geleden kregen de schoolkinderen een blanco tekenvel mee naar huis. Hierop konden zij aangeven hoe zij hun speelplaats willen zien. Met de input van de kinderen is men naar Green-YD Tuin- & Landschapsarchitectuur gegaan die vervolgens een prachtig ontwerp voor het nieuwe schoolplein maakte. In het ontwerp staan de kleuren blauw, grijs en groen centraal.

Inrichting

De speelplaats heeft een pannavoetbalveld waar onze L-keerwanden van 1,25 en 1,50 hoogte zijn toegepast. Rondom staan Lhak-keerwanden van 1,75 meter hoog waarop zitbanken zijn gemonteerd. In de buitenklas zijn de Bosch Beton L-wanden van 1,75 en 2 meter hoogte toegepast in een perfect op maat gemaakte segmentboog. Voor een mooie aansluiting zaagden we de keerwanden op maat onder de juiste graden op de kop. Om het geheel mooi af te werken is hier nog een aantal betonnen wanden geplaatst.

MKI

De levering en plaatsing van de wanden verliepen snel. Het maatwerk is goed afgestemd op de wensen van onze klant. De uitzonderlijke MKI-waarde op de Bosch Beton keerwanden was zeker van meerwaarde voor het hele project.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond en tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.