Bosch Beton - Keerwanden vervangen legoblokken bij Lekhaven in Wijk bij Duurstede
HomeProjectenKeerwanden vervangen legoblokken bij Lekhaven in Wijk bij Duurstede

Keerwanden vervangen legoblokken bij Lekhaven in Wijk bij Duurstede

Bosch Beton leverde bij Lekhaven Bouwstoffen in Wijk bij Duurstede krachtige LAV-keerwanden voor een stabielere opslag. De wanden vervangen bij de leverancier de bestaande legoblokken. Naast een stabiele opslag krijgt onze klant hiermee ook meer opslagruimte. Om de koppen te beschermen, kregen de keerwanden bovenop een ijzeren profiel.

Legoblokken vervangen

Lekhaven Bouwstoffen is een leverancier van diverse bouwstoffen voor de grond-, weg- en waterbouw in Wijk bij Duurstede. De leverancier maakte voor de opslag van vergruisd puinafval gebruik van legoblokken. Echter, door de zware belasting van het afval bleken deze blokken niet stabiel genoeg. Hierdoor ontstond er gevaar dat de blokken richting de naast gelegen hal zouden verschuiven. Ook het zicht voor de buren speelde een belangrijke rol om naar een andere oplossing te kijken.

Krachtige keerwanden

Bosch Beton bood een oplossing op maat met de LA400V-keerwanden. Deze keerwanden zijn uniek omdat zij de kracht hebben zware druk- en stootkrachten op te vangen. De nieuwe wanden vervangen de legoblokken. Omdat keerwanden smaller zijn dan legoblokken ontstond een stabielere opslag die ook meer opslagruimte biedt. Bovendien sluiten de wanden mooi aan op een lagere keerwand die al op het terrein staat.

In totaal leverden we 22 wanden, waarvan twee met een hoek en een aantal in verstek. Om de wanden op de juiste plaats te zetten, gebruikten we een zuignap en verleende ons Serviceteam assistentie ter plekke. Onze klant werkte de wanden naderhand af met een ijzeren profiel om de koppen te beschermen.

Juiste advies en snelle levering

De leverancier van bouwstoffen benaderde Bosch Beton voor een oplossing voor zijn probleem. Wij gaven hem hiervoor het juiste advies. Door dit advies én de snelle levertijd die wij boden, kregen wij de opdracht voor levering. Van aanvraag tot levering nam twee weken in beslag. Nog voordat de klus was geklaard, was de klant al helemaal tevreden!

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.