Waterkering van damwand beton bij sportcomplex De Zilk in Noordwijkerhout met Bosch Beton keerwanden
HomeProjectenWaterkering sportcomplex De Zilk in Noorwijkerhout

Waterkering sportcomplex De Zilk in Noorwijkerhout

In 2014 onderging Sportcomplex De Zilk in Noordwijkerhout een grote verandering vanwege de bouw van toekomstige woningen. Om plaats te maken, werden de voetbalvelden met 90 graden gedraaid en het hele tennispark verplaatst. De AW Groep adviseerde de opdrachtgever om betonnen keerwanden van Bosch Beton te gebruiken als damwand.

Lange levensduur damwand beton

De geplande nieuwe woningbouw had als consequentie dat het sportcomplex De Zilk een flinke verandering moest ondergaan. De ligging van de voetbalvelden en het tennispark wijzigde drastisch. Ten noorden van het terrein moest een nieuwe waterleiding komen te liggen en tussen de provinciale weg N206 en de sportvelden een nieuwe sloot. In eerste instantie wilde de opdrachtgever de watergang realiseren met een hardhouten damwand. Op advies van de AW Groep, die samen met Antea Groep het project uitvoerde, koos de opdrachtgever uiteindelijk voor betonnen keerwanden. Betonnen keerwanden hebben namelijk een veel langere levensduur, zijn eenvoudiger te plaatsen op zandgrond dan intrillen van damwanden en geven het totaalaanzicht een strakke uitstraling.

Kademuur

Voor dit project plaatsten wij onze L-keerwanden over in totaal een lengte van 900 meter om een waterkering te realiseren. De hoogten variëren van 2 tot 2,5 meter. De constructeur van Bosch Beton berekende een deel van de keerwanden constructief zodat de opdrachtgever is verzekerd van de juiste oplossing.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor water? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.