Bosch Beton - Keerwanden in de Texelse duinen bij Standpaviljoen Paal 9
HomeProjectenKeerwanden in de duinen

Keerwanden in de duinen

Strandpaviljoen Paal 9 in Den Hoorn op Texel is een begrip onder de Texelaar en toerist. Het houten paviljoen ligt op een bijzondere locatie in de duinen: 600 hectare natuurgebied èn aan de Noordzee.

Grondkering

Op aanraden van een goede vriend nam de eigenaar van Paal 9 contact op met Bosch Beton voor de grondkering met keerwanden bij de bouw van het strandpaviljoen. ‘Omdat je in de duinen zit, is alles wat je bouwt tijdelijk’, aldus René Jager die sinds 2002 eigenaar is van Paal 9. Voor dit toch wel bijzondere project pasten wij onze TWA-keerwanden toe van 2,50 meter hoog. Bij de offerte die hij ontving, zaten instructies voor de voorbereiding van de grond om de keerwanden te kunnen plaatsen.

Hergebruik

In tegenstelling tot gestort beton, kunnen de keerwanden gemakkelijk weer worden verplaatst en in de toekomst weer hergebruikt. Dat spreekt de eigenaar aan: ‘Dat is ook de filosofie van het gebouw en de keerwanden. Elk seizoen moet je een strandtent opbouwen en weer afbreken. In die lijn passen de losse keerwandelementen heel goed. Je hebt losse elementen om mee te bouwen maar je kunt ook na bijvoorbeeld vijftig jaar de boel weer oppakken en elders inzetten.’

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grondkering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.