HomeProjectenUnieke verdieping in een villa door de inzet van keerwanden

Unieke verdieping in een villa door de inzet van keerwanden

Om een ondergrondse verdieping te creëren die toch van twee kanten direct daglicht krijgt, creëerde een architect met de inzet van Bosch Beton keerwanden deze unieke oplossing.

Keerwanden als toepassing in de woningbouw

Keerwanden zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse woningbouw. Vele erfafscheidingen en hoogteverschillen in tuinen worden bij woningbouwprojecten opgelost door middel van keerwanden. Maar wat velen niet realiseren, is dat keerwanden ook uitermate geschikt zijn voor de woningbouw zélf. Voor deze villa in Voorthuizen werden de keerwanden meegenomen in het ontwerp van een villa, om zo een ondergrondse verdieping te realiseren die toch van twee kanten volledig daglichtinval heeft.. Zodoende werd het mogelijk dat deze villa over het gehele oppervlak een complete ondergrondse verdieping kreeg, zonder dat het een typische kelder werd. Tevens creëerde men hiermee een solide afscheiding met de naastgelegen tuin.

L-keerwanden

Voor deze oplossing werden L150HAK keerwanden toegepast. Dat L-keerwanden uitermate geschikt zijn voor de bouw van woningen, bewees ook bouw van vakantiewoningen op de Sallandse Heuvelrug. Ons eigen Engineering-team berekent en toetst de keerwandoplossing die wij bieden aan de constructieve eisen van onze opdrachtgevers. Zo kunnen we snel en flexibel werken en heeft onze klant de zekerheid van een degelijk en constructief bouwproduct met garantie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond & tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.