HomeProjectenUitkijkpunt markeert De Kiem in Houten

Uitkijkpunt markeert De Kiem in Houten

In de nieuwe woonwijk De Kiem in het Nederlandse Houten werd gevraagd om een uitkijkpunt. Onze keerwanden zijn boven op een bastion kruislings geplaatst. De aangebrachte beplanting trekken vlinders en insecten aan.

De Kiem is een nieuwe woonwijk in Houten met verschillende woningen en appartementen. In de wijk is een zogenaamde vijfwal (grondwal) bedacht, de laatste van een grote groene wal die door Houten-Zuid loopt. Bosch Beton heeft eerder al eens samengewerkt met de ontwerper. Deze keer stelde hij ons de vraag om een uitkijkpunt te creëren met keerwanden. Eén van de wensen was een bastion in het midden van de woonwijk, dat als uitkijkpunt over de wijk moet dienen en van waar men in twee richtingen over het water kan kijken. Vorige zomer heeft Scholman B.V. het uitzichtpunt met L- en LR-keerwanden gerealiseerd, waarbij ook een aantal afgeschuinde wanden is toegepast. De wanden zijn als een soort kruis geplaatst. Nu de beplanting volop in groei is, zou het een geliefde plek zijn voor vlinders.

De Vijfwal bestaat uit vijf met bomen beplante dijken, die samen een vijfhoek vormen die het oostelijk en westelijk deel van Houten-Zuid verbinden. Het bevat veel groen en speelt een belangrijke rol in de groenstructuur. Op de Vijfwal zelf is er voldoende mogelijkheid tot recreatie zoals spelen, wandelen en lopen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond en tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.