Bosch Beton - Sleufsilo's op geitenbedrijf van familie Krekels in Baexem (Limburg)
HomeProjectenSleufsilo’s voor een stabiel rantsoen

Sleufsilo’s voor een stabiel rantsoen

De Bosch Beton sleufsilo’s op het geitenbedrijf van de familie Krekels in het Limburgse Baexem zorgen voor een gebalanceerd en stabiel rantsoen.

Marcel en Yvonne Krekels hebben samen een geitenbedrijf. Eerst was het bedrijf een stierenbedrijf van de ouders van Marcel. Het bedrijf kreeg helaas te maken met grote tegenslagen zoals de BSE (gekke koeien ziekte) en zeer sterk dalende vleesprijzen. Reden om over te stappen naar een geitenbedrijf. Toen de maatschap met zijn ouders in 2013 werd ontbonden, ging het stel samen verder. Inmiddels is het een echt familiebedrijf waar 1.040 melkgeiten en 300 opfokgeiten rond lopen.

Optimalisatie

De geitenmelk leveren zij aan Amalthea, een coöperatie waarbij Nederlandse en Belgische melkgeitenhouders zijn aangesloten, die hun melk verzuiveld. Het echtpaar zet in op optimalisatie om met hetzelfde aantal geiten meer melk te produceren. Hiervoor is een gebalanceerd rantsoen van belang. Geiten zijn zeer gevoelig voor rantsoenwisselingen wat de melkgift negatief kan beïnvloeden. Om een gebalanceerd en stabiel rantsoen te kunnen garanderen maakt hij lasagnekuilen.

Sleufsilo’s

Op het erf van het geitenbedrijf staan enkele sleufsilo’s van Bosch Beton die zijn gescheiden door U150-wanden. De buitenmuren van de silo’s zijn gebouwd met L150HAK-keerwanden. Ook staat een sleufsilo van L125HAK-keerwanden op het erf voor bijproducten. Deze silo is afgewerkt met een zuurbestendige vloer met gebakken klinkers. De geitenboer overweegt voor de toekomst met een afdeksysteem te gaan werken.
Het ligt in de planning in 2022 wederom een Bosch Beton sleufsilo te plaatsen bij familie Krekels.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor sleufsilo’s? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Fotografie: Familie Krekels

Sleufsilogenerator

Met onze 3D-generator bouwt u in drie stappen uw eigen sleufsilo

Bepaal waarvoor u de silo gaat gebruiken, kies een type sleufsilowand en voer de afmetingen van uw sleufsilo in en de aslast. Maak een keuze voor de erfverharding, eventuele accessoires en services. Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat. Wilt u liever direct advies? Neem dan contact op met ons team.