Bosch Beton - Keerwanden voor nieuwe milieustraat in Zuidwolde
HomeProjectenNieuwe duurzame milieustraat in Zuidwolde

Nieuwe duurzame milieustraat in Zuidwolde

In Zuidwolde realiseerde Antea Group een geheel nieuwe en duurzame milieustraat. Op de milieustraat is een hellingbaan aangelegd waardoor de auto’s een zgn. perron op kunnen rijden. Langs de zijden van de hellingbaan zijn de duurzame elementen van Bosch Beton toegepast.

Gemeente De Wolden in Zuidwolde had al een milieustraat, maar deze was gedateerd en niet meer toereikend voor het aantal inwoners dat van 10.000 naar 24.000 was toegenomen. Ook de veranderende wet- en regelgeving, waardoor veel meer afval en deelstromen gescheiden moeten verlopen, was mede reden voor een geheel nieuwe milieustraat.

Achttien afvalstromen

De nieuwe milieustraat biedt ruimte aan de gescheiden inzameling van maar liefst achttien verschillende afvalstromen. Hiervoor was het nodig de ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Om dit mogelijk te maken pasten wij onder andere ruim 100 meter keerwanden toe om hoogteverschil te creëren. Ook is de ingang van de milieustraat verplaatst. Dit zorgt voor meer ruimte voor auto’s op het terrein, waardoor zich minder lange wachtrijen vormen op de openbare weg.

Zware belasting

Voor dit project gebruikten wij LR-keerwanden met een hoogte variërend van 1,5 tot 3 meter hoog. Dit type keerwand is speciaal ontworpen voor extreem zware belastingen in de grond-, weg- en waterbouw en daarom hier toegepast. Van te voren is overleg geweest met de uitvoerders en is een duidelijk uitvoeringsplan gemaakt. In het voortraject maakte Bosch Beton de tekeningen en verzorgde de berekeningen. Geassisteerd door ons plaatsingsteam plaatsen wij de keerwanden direct vanaf de vrachtwagen. Een mooi resultaat en tot volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor opslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.