HomeProjectenKeerwanden bij unieke woonwijk De Bloem in Rijnsburg

Keerwanden bij unieke woonwijk De Bloem in Rijnsburg

Tegenwoordig schieten de nieuwbouwwijken als paddenstoelen uit de grond. Echter is er geen nieuwbouwwijk zo uniek als De Bloem in Rijsburg. Deze bijzondere wijk is namelijk ontworpen in de vorm van een reusachtige bloem. Bij de bouw hiervan is er gebruik gemaakt van keerwanden van Bosch Beton om diverse hoogteverschillen te overbruggen.

Unieke opzet

De wijk De Bloem ligt op het oude Floraterrein waar de voormalige bloemenveiling stond. De wijk heeft deze naam gekregen omdat het project van bovenaf gezien de vorm heeft van een bloem. Naast de unieke stedenbouwkundige opzet beschikt de nieuwbouwwijk ook over hoogwaardige voorzieningen zoals een zwembad, fitness en sauna. Dit alles om het woonplezier van de bewoners te vergroten.

Grondkering

In De Bloem is er veel hoogteverschil waardoor er diverse keerwanden zijn gebruikt om deze hoogtes te overbruggen. In totaal is er ongeveer honderd meter aan keerwanden gebruikt voor dit project. De keerwanden zijn allemaal 125 cm hoog en het merendeel is voorzien van een hak. Op sommige plekken was het plaatsen van keerwanden met hak niet mogelijk. Een deel van de keerwanden is voorzien van een grijze coating.

Realisatie

Het gehele project is gerealiseerd in samenwerking met JdB groep, dat ten tijde van de realisatie 70 jaar bestond. De keerwanden zijn door dit bedrijf zelf geplaatst met behulp van een keerwandklem.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden grond & tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.