HomeProjectenKeerwanden bij CCXL theater in Vlissingen

Keerwanden bij CCXL theater in Vlissingen

In Vlissingen is er een nieuwe multifunctionele bioscoop/theaterzaal gebouwd. Het nieuwe cultuurpodium van Zeeland biedt ruimte voor 700 mensen. Doordat het gebouw deels verdiept staat, zijn er veel hoogteverschillen op het terrein rondom het CCXL theater. Om het hoogteverschil te overbruggen is er gebruikgemaakt van keerwanden en traptreden van Bosch Beton.

Hoogteverschillen overbruggen

De noodingang van het theater, die tevens dienst doet als artiesteningang, ligt bijvoorbeeld een stuk lager dan de ingang. Om het hoogteverschil te overbruggen is er een trap gemaakt. De keerwanden die bij de trap staan, dienen als afscheiding. Bovenop deze verdikte wanden is een hekwerk geplaatst. Bij de parkeerplaats voor bezoekers was ook sprake van hoogteverschillen. Dit is opgelost door middel van keerwanden en traptreden. Op deze manier kan iedereen veilig bij zijn auto komen.

Keerwanden met verbrede bovenrand en extra wapening

Bij dit project is er gebruikgemaakt van L-wanden met hak. Het grootste deel van de keerwanden is vier meter hoog. Deze keerwanden zijn voorzien van een verbrede bovenrand, zodat er gemakkelijk een hekwerk op geplaatst kon worden. De poeren van de dakconstructie staan kort op de keerwanden, waardoor er sprake is van een hoge belasting op de keerwanden.

Plaatsing

Alle keerwanden zijn geplaatst door Gebr. Moerland B.V. middels een 120tons telekraan. Tijdens het plaatsen heeft het serviceteam van Bosch Beton geassisteerd. Op deze manier was de klus binnen een dag geklaard. Een goed staaltje teamwork!

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor Grond & Tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.