Bosch Beton - Keerwanden als afscheiding en geluidsscherm op recreatiepark BillyBird in Volkel
HomeProjectenKeerwanden als afscheiding en geluidsscherm op recreatiepark

Keerwanden als afscheiding en geluidsscherm op recreatiepark

Op recreatiepark BillyBird Park Hemelrijk in Volkel vangen keerwanden diverse hoogteverschillen op. Daarnaast dienen ze ook als afscherming tegen eventueel geluidsoverlast. Voor een goede scheiding van het strand en het gras zijn vervolgens lage keerwanden geplaatst. Onder andere maatvastheid en een mooie en strakke afwerking van de wanden waren pluspunten om voor Bosch Beton te kiezen.

Door een berg gedeeltelijk af te kappen, is een doorgang gerealiseerd naar het nieuwe gebied op recreatiepark BillyBird Hemelrijk. Om diverse hoogteverschillen op te vangen koos Gebr. van den Brand en van Oort B.V. uit Uden om hier keerwanden te plaatsen. Hiermee zijn de hoogtes snel overbrugd en oogt de afscheiding ook nog eens mooi en strak. Bouwen met keerwanden werkt snel en bovendien hebben de wanden een lange levensduur.

Talud

Voor de aanleg van een talud over een lengte van 100 meter zijn L-keerwanden met hak gebruikt van 2,5 meter hoog. De grond die voor de keerwanden lag, is aan de andere kant van de wanden gestort zodat een talud ontstond. Daar realiseerde de eigenaar van het park vervolgens een terrein voor familie- en bedrijfsfeesten.

Scheiding zand en gras

Ter hoogte van het beachvolleybalveld plaatsten Gebr. van den Brand en Van Oort ook keerwanden. Daar loopt het talud heel erg naar beneden dus was een creatieve oplossing nodig om het hoogteverschil te overbruggen. Dat lukte goed en ziet er netjes uit. Tussen het strand en het gras legden ze een scheiding aan met hele lage keerwanden van 50 cm hoog. Zo blijven zandstrand en gras netjes uit elkaar.

Geluidsscherm

Naast terreinafscheiding is het ook mogelijk om keerwanden in te zetten als geluidsscherm. Met L- keerwanden met hak van 5 meter hoog realiseerde het bedrijf uit Uden een afscherming met de buren die tevens dienstdoet als geluidsscherm. Tegen de keerwanden komt nog een terras op een hoogte van ongeveer 2,5 meter. Een mooie afscherming is er dan al.

Ons Engineering-team verzorgde het tekenwerk voor dit project. Enkele wanden ondergingen een aanpassing door deze in verstek te zagen. Bij de plaatsing bood ons team ondersteuning.

Samenwerking

Gebr. van den Brand en Van Oort werken al langer samen met Bosch Beton. Ze zijn erg tevreden over de keerwanden. Pluspunten zijn dat de wanden zeer maatvast zijn en een strakke afwerking hebben. Maar ook dat de onderzijde geheel vlak is wat een groot voordeel is bij het stellen van de wanden. Als het zandbed goed is, staan de wanden ook meteen recht.

De eigenaar van het recreatiepark BillyBird Park Hemelrijk in Volkel is blij met het eindresultaat. Het project is naar wens en voldoet precies aan de verwachting. De fijne samenwerking met Bosch Beton en snelle levering hebben hier zeker aan bijgedragen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond & tuin, terreinafscheiding of sport & recreatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.