Bosch Beton - Kademuur van keerwanden langs bedrijf in Alphen aan den Rijn
HomeProjectenKademuur langs bedrijf in Alphen aan den Rijn

Kademuur langs bedrijf in Alphen aan den Rijn

Voor een bedrijf gelegen langs een brede sloot in Alphen aan den Rijn was een solide waterkering nodig. Hier zijn onze L-keerwanden toegepast over een lengte van ruim 70 meter. Het bedrijf is zo verzekerd van een stevige en sterke kademuur.

Waterkering

Een waterkering van keerwanden houdt water tegen en voorkomt overstroming. Afhankelijk van de locatie beschermt de waterkering tegen een maximale waterhoogte zoals in dit geval in Alphen aan den Rijn. De druk en kracht van water is enorm. Daarom is het van belang dat de keerwand sterk genoeg is om het water tegen te houden.

Omdat er verkeer langs rijdt, moet de kademuur ook bestand zijn tegen zware belasting. In de wanden zijn verder uitsparingen aangebracht om afvoerpijpen in aan te brengen. Met deze stevige waterkering van betonnen prefab keerwanden is voorkomen dat de grond afbrokkelt en het water vrij spel krijgt.

Lange samenwerking

De Gebr. Olieman benaderden ons voor de levering van keerwanden om deze kademuur te realiseren. Met de Gebr. Olieman heeft Bosch Beton al ruim vijfentwintig jaar een goede samenwerking. Voor dit project pasten we achttien L-keerwanden toe van 3 meter hoogte over een lengte van ruim 70 meter.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor waterkering? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.