Bosch Beton - Stadsbeek in Enschede voorkomt wateroverlast in de wijken Pathmos en Stadsveld
HomeProjectenStadsbeek in Enschede voorkomt wateroverlast

Stadsbeek in Enschede voorkomt wateroverlast

De aanleg van een nieuwe beek in Enschede moet in de toekomst wateroverlast in diverse wijken voorkomen. De 400 meter aan speciale keerwanden van Bosch Beton dragen hier voor een belangrijk deel aan bij.

Stadsbeek

Het klimaat verandert en daardoor hebben we steeds vaker te  maken met hevige neerslag. Om nu en in de toekomst wateroverlast in de wijken Pathmos en Stadsveld te voorkomen, onderneemt gemeente Enschede actie. In de Twentse stad komt een nieuwe beek te liggen: de Stadsbeek.
De genoemde wijken zijn het laagst gelegen. Bij zware regenval stroomt het overtollige water af naar de beek. Deze vangt het water op en voert het teveel aan water de stad uit waardoor er minder water op straat blijft staan. Omdat het water niet meer via het riool wordt afgevoerd, zal de druk op het rioolsysteem en rioolwaterzuiveringsinstallaties ook minder zijn. En daarmee is de kans kleiner dat het riool te vol raakt en in het ergste geval dat er water in woningen of winkels terecht komt.

De vernieuwde straten krijgen met de Stadsbeek en bruggetjes een heel ander aanzien. De aanplant van tientallen bomen zorgt voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

Duurzame samenwerking

Bosch Beton werkte aan dit project samen met Dura Vermeer. Wij leverden 400 meter speciale keerwand uit één geheel, inclusief de vorm van de goot. Een duurzame oplossing doordat we niet te maken hadden met losse onderdelen. De keerwanden variëren in hoogte van 150, 135 en 130 cm hoog en duikerelementen bij de overgangen die geschikt zijn voor zwaar verkeer.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor water? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.