HomeProjectenHoogteverschil in Tilburg opvangen met keerwanden

Hoogteverschil in Tilburg opvangen met keerwanden

In de Nederlandse nieuwbouwwijk Willemsbuiten in Tilburg is er veel hoogteverschil. Met de keerwanden van Bosch Beton is dit overbrugd en kunnen de bewoners gemakkelijk hun tuinen betreden.

Verschillende woonstijlen

In de Nederlandse nieuwbouwwijk Willemsbuiten zijn in totaal 480 woningen gebouwd. De woningen aan de lanen, gebouwd in de jaren dertig, vormen de ruggengraat van de woonwijk. Om een gevarieerd straatbeeld te houden, werd rondom de groene pleinen voor aangepaste bouwstijlen gekozen. Op deze manier ontstond een grote diversiteit aan woningen.

Hoekelementen

Om het hoogteverschil in een deel van de tuinen op te vangen, zijn keerwanden geplaatst. Bij dit project zijn niet alleen maar ‘gewone’ keerwanden geplaatst, maar ook achttien hoekelementen. Tussen de hoekelementen maakte de aannemer traptreden, zodat de bewoners gemakkelijk hun tuin kunnen betreden.

In totaal is ongeveer 220 meter aan keerwanden en hoekelementen geplaatst. De opdrachtgever W.H. Heijmans b.v. heeft de keerwanden zelf geplaatst met een speciale keerwandklem.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor grond en tuin? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.