HomeProjectenGeluidswal van keerwanden met structuur afwerking

Geluidswal van keerwanden met structuur afwerking

Bij de afrit van de A28 bij Zwolle is een geluidsscherm geplaatst langs de nieuwe woonwijk de Prinsenpoort. De Prinsenpoort is een laatste stukje woonwijk gerealiseerd in de woonwijk de Veerallee in Zwolle

Keerwanden als Geluidswal

De nieuwe woningen in Prinsenpoort zijn gebouwd in de jaren 30 architectuur, maar dan voorzien van alle gemakken en comfort. Bovendien is de ligging ideaal; langs de snelweg. Om deze prachtige wijk te weren van geluid op deze perfecte locatie is een geluidswal geplaatst.

De opdracht voor het realiseren van de geluidswal kwam van NTP infra. Een partner waar Bosch Beton graag mee samenwerkt als het gaat om de aanleg van infrastructuur van nieuwbouwwijken of industrieterreinen, wegconstructies of onderhoud. Bosch Beton verzorgde de realisatie van deze bijzondere geluidswal.

Special keerwanden

De opstelling van de keerwanden die de geluidswal vormen zijn tussen de 1 meter en 2,5 meter hoog. Het zijn in totaal 2 rijen van zo’n 63 keerwanden. De lengte van zo’n 140m1 zal de woonwijk behoeden voor het verkeerslawaai. Speciaal aan deze geluidswal is de afwerking. De structuur op deze keerwand behoort tot de specials van Bosch Beton. Daarnaast zijn de keerwanden in een organische ronde vorm geplaatst. Dit geeft het geheel een fraai gezicht.

Bosch Beton past vaker structuren of materialen toe op keerwanden. Het voordeel is dat de betonnen wand zijn unieke eigenschappen behoudt; de duurzaamheid, kracht en flexibele toepassing, maar een nieuwe uitstraling krijgt.

De keerwanden worden door Bosch Beton uitgetekend en vervolgens in de fabriek op maat gemaakt. De levertijd van zo’n speciale toepassing was in dit geval maar 1 maand.  Dankzij goede voorbereidingen konden de keerwanden in twee dagen direct vanaf de vrachtwagen worden geplaatst.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor weg en verkeer Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.