Bosch Beton - Opslag van keerwanden voor restproduct biovergister Omrin Heerenveen
HomeProjectenRestproduct biovergister in opslag

Restproduct biovergister in opslag

Schone, ordelijke en rendabele grondstoffenopslag is voor een biogasinstallatie van groot belang. Samen met Joost Visser Infra plaatsten wij onze keerwanden bij Omrin op Ecopark De Wierde in Heerenveen.

Omrin (Fries voor ‘kringloop’) zamelt voor zestien Friese gemeenten, drie Groningse gemeenten en ruim 7.000 bedrijven het afval in. De verwerking doet zij voor circa 800.000 huishoudens en vele bedrijven. De inzamelaar en verwerker van afval wil zoveel mogelijk grondstoffen uit afval terugwinnen en hiervan duurzame energie produceren. Een derde van het restafval bestaat uit organisch materiaal. Voor Omrin is dit een waardevolle grondstof voor de productie van biogas en elektriciteit.

 

Opslagsysteem

Voor een biogasinstallatie is schone, ordelijke, rendabele grondstoffenopslag van belang. Voor de opslag van het restproduct dat overblijft van de biovergister op Ecopark De Wierde in Heerenveen hebben we een opslagsysteem gerealiseerd. Hier droogt het product in om minder tonnen af te hoeven voeren. Samen met Joost Visser Infra realiseerden wij de opslag voor het restproduct met onze LA-keerwanden van 3 meter hoogte.

 

Biogas

Op Ecopark De Wierde in Heerenveen gaat organisch materiaal in de vergistingsinstallatie die er vervolgens biogas van produceert. Deze gasopwerkingsinstallatie is in 2016 op Ecopark De Wierde gerealiseerd en de grootste in de Benelux. Met de installatie zet Omrin het door hun geproduceerde biogas om naar groengas. Per jaar kunnen zij in totaal maximaal 14 miljoen m3 groengas produceren. Daarvan gebruiken zij ongeveer één miljoen m3 groengas voor hun eigen wagenpark. Het restant wordt op het netwerk van Liander gezet. Deze productie is voldoende om jaarlijks maximaal 10.000 huishoudens van gas te voorzien.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

 

Bouw uw eigen sleufsilo

Met de handige sleufsilo-generator van Bosch Beton bouwt u in drie eenvoudige stappen uw eigen sleufsilo. Na versturen ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat.