HomeProjectenKeerwanden vormen veilig voorraadterrein voor machinepark in België

Keerwanden vormen veilig voorraadterrein voor machinepark in België

In de haven van Antwerpen, op het logistiek park Waasland, is de hoofdvestiging van Aertssen Group gevestigd. Eind 2020 nam dit prestigieuze familiebedrijf hun gloednieuwe vestiging voor de divisie Transport & Logistics in gebruik. Voor de afscherming van een van hun voorraadterreinen benaderde ze Bosch Beton om zodoende een hoogwaardige terreinafscheiding te creëren voor hun zeer kostbare voorraad.

Prestigieus familiebedrijf

Met meer dan 1200 werknemers, is Aertssen een van de grootste familiebedrijven en werkgevers van België. In ruim 60 jaar groeide dit bedrijf uit tot een grote internationale speler in de infra, bouwkranen, transport en handelssector. Over de hele wereld is Aertssen betrokken bij bouwprojecten waar de grootste en meest innovatieve bouwmachines voor nodig zijn. Met onder andere een eigen Training Center en Green Energy programma, behoort Aertssen ook tot een van de meest innovatieve ondernemingen. Niet voor niks werden ze in 2021 door de Vlaamse minister-president bekroond tot Onderneming van het Jaar.

Beveiliging machinepark

Door hun bedrijfsomvang heeft Aertssen de beschikking over een gigantisch machinepark. In 2022 realiseerde hun infra divisie een nieuw opslagterrein aan de achterzijde van de hoofdvestiging in Verrebroek. Om dit zeer kostbare machinepark goed te beveiligen, kwamen ze in contact met Bosch Beton voor het ontwerpen van een solide terreinafscheiding. Na een uitgebreid advies op de bouwlocatie heeft Aertssen besloten om te investeren in meer dan 370 meter keerwand als terreinafscheiding en bescherming van het machinepark.

De terreinafscheiding werd voor het overgrote deel gerealiseerd met L175HAK elementen van 4 meter lang. Doordat de in totaal 96 elementen met de klem geplaatst konden worden, was de totale bouwtijd van dit project uitzonderlijk kort. Hierdoor werd er bespaard op de gemoeide arbeidstijd en kon het terrein extra snel in gebruik genomen worden. Naast een vaste hoekoplossing in de vorm van een HOEKL175, werden ook enkele elementen in verstek gezaagd om hoeken van respectievelijk 136, 153 en 161 graden te realiseren. Zowel het transport als de plaatsing met de autolaadkraan werd volledig door Bosch Beton verzorgd. Na plaatsing van de keerwanden bevestigde een andere partij een hekwerk boven op de keerwanden.

L-keerwanden voor GWW toepassingen

De Bosch Beton L-keerwand met hak is speciaal ontwikkeld voor middelzware belastingtoepassingen in de grond-, weg- en waterbouw. Ook voor hoekoplossingen zijn vaste L-keerwand hoekelementen met hak beschikbaar. Onze keerwanden hebben de benodigde certificeringen en voldoen onder meer aan de NEN-constructienormeringen binnen de KOMO-Productcertificaten. Met een ontwerplevensduur van tenminste vijftig jaar zijn onze standaard keerwanden ook nog eens een duurzame oplossing.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor bijvoorbeeld terreinafscheiding? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.