Bosch Beton - Plaatsing sleufsilo's voor ruwvoer en mestopslag bij geitenmelkerij
HomeProjectenGoede ruwvoeropslag in biologische bedrijfsvoering

Goede ruwvoeropslag in biologische bedrijfsvoering

Geitenmelkerij Trix in het Groningse De Wilp stapte over naar een biologische bedrijfsvoering. Om het ruwvoer goed op te kunnen slaan, lieten zij drie sleufsilo’s bouwen en één mestsleufsilo. De silo’s zijn gebouwd met de onze keerwanden en voorzien van de innovatieve Bosch Beton goten.

Bij het geitenbedrijf Trix van Maatschap Borreman in De Wilp schakelden zij om naar een biologische bedrijfsvoering. Dit betekent dat zij veel meer ruwvoer gaan voeren. Voor een goede opslag en om een constant rantsoen te voeren, gaat de geitenmelkerij lasagnekuilen maken in sleufsilo’s. Bosch Beton plaatste drie grote sleufsilo’s en een mestsleufsilo. De drie sleufsilo’s voor ruwvoer zijn voorzien van een afdeksysteem.

 

Keerwanden en goten

Voor de sleufsilo’s zijn onze LA- en TWA-keerwanden toegepast. De TW-keerwand is een ruimtebesparende oplossing die aan beide kanten met 20 ton aslast is te belasten. De drie grote sleufsilo’s zijn 60 meter lang. De mestsilo heeft een afmeting van L 42 x B 24 meter.

Tevens zijn de vier sleufsilo’s voorzien van de innovatieve Bosch Beton goten voor de afvoer van perssappen en regenwater.

 

Maatlat Schoon Erf en Schoon Water

Alle silo’s voldoen aan Maatlat Schoon Erf en Schoon Water. Boerenerven spelen een belangrijke rol om vanuit de Europese Kaderrichtlijn water de emissie van boerenerven naar het oppervlaktewater te beperken. Het gaat daarbij om emissies die voortkomen uit mest, urine, compost, reinigingsmiddelen, gewasbescherming en veevoer. Met de investeringen en overstap naar een biologische bedrijfsvoering levert geitenmelkerij Trix hieraan een bijdrage.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over welke oplossingen op maat wij kunnen bieden met onze keerwanden voor mestopslag? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

 

Bouw uw eigen sleufsilo

Met de handige sleufsilo-generator van Bosch Beton bouwt u in drie eenvoudige stappen uw eigen sleufsilo. Na versturen ontvangt u binnen drie werkdagen een vrijblijvend advies op maat.