Accessoires & opties

 • De servicedienst van Bosch Beton

Accessoires & opties

Voor Bosch Beton keerwanden

Naast keerwanden biedt Bosch Beton ook een breed scala aan accessoires, zoals grindslurven, goten of perssapputten. Ook zijn er verschillende opties beschikbaar om uw keerwanden geheel in eigen stijl af te werken.

Zijwaartse afvoer met deksel

Het zijwaartse afvoersysteem is een nieuwe en innovatieve variant op de succesvolle Bosch Beton Afvoergoot die enkele jaren geleden geïntroduceerd werd. De werking en toepassing zijn gelijk aan die van de afvoergoot: met een simpele handomdraai maakt u scheiding tussen water en perssappen.

Dit systeem past in de LA-wanden met 15 tot 20 ton aslast.

Meer informatie over de zijwaartse afvoer

Afvoergoot

De innovatieve Bosch Beton Afvoergoot is speciaal ontworpen voor het scheiden van water en perssappen. Door de overzichtelijke kleurcodering is de situatie van uw afvoer in één oogopslag zichtbaar. De goot is direct toepasbaar, ook in bestaande sleufsilo’s.

 • In één handomdraai scheidt u schoon en vuil water
 • De situatie van afvoer in één oogopslag zichtbaar
 • Geen ondergronds leidingwerk onder uw sleufsilo
 • Zowel geschikt voor vlakke sleufsilo´s als op afschot
 • Direct toepasbaar, ook in bestaande sleufsilo’s
 • Goten toepasbaar in alle soorten verharding
 • Gootdelen simpel en snel koppelbaar, en vloeistofdicht
 • Geschikt voor 20 ton aslast

De kwaliteit is gegarandeerd en mede daarom hanteren wij op dit nieuwe product maar liefst twintig jaar fabrieksgarantie.

Meer informatie over de innovatieve Bosch Beton Afvoergoot

Bitumenkit

De Bitumenkit is een nieuwkomer in de agrarische sector. Het is de perfecte oplossing om sleufsilo’s en mestbakken volledig zuurbestendig af te dichten. Het nieuwe afdichtingsmateriaal werkt op basis van een 1-componentige bitumenbasis en wordt op locatie verwarmd tot 130 graden Celcius en vervolgens direct aangebracht in de voegen. Daarna koelt het materiaal af en heeft het een enorm dichte hechting aan beton. Hierdoor worden water, lucht en andere elementen uit de kuil geweerd. Oftewel: optimale voerconservering. Eventuele reparatiewerkzaamheden kunnen snel en eenvoudig uitgevoerd worden door het materiaal opnieuw te verwarmen waardoor het weer vloeibaar en bewerkbaar wordt.

 • Volledig zuurbestendig afdichten
 • Dichte hechting aan beton
 • Optimale voerconservering
 • Eenvoudig reparatiewerkzaamheden uitvoeren

De afdichting is nu bij Bosch Beton te verkrijgen. Met ons serviceteam komen wij graag bij u langs!

Meer informatie over Bitumenkit

Grindslurven

Grindslurven houden – in combinatie met spanbanden – landbouwfolie en kuilkleed op hun plaats en verbeteren de voedselconservering. Grindslurven zijn gemaakt van het sterke PE weefsel. Een grindslurf weegt 200 gr en is voorzien van een nylon sluitkoord en een handgreep. De afmeting is 125 × 27 cm.

Bosch Beton levert grindslurven naar wens leeg of gevuld. Lege slurven bundelen we per vijftig en verpakken we per 250 in een doos. Gevulde slurven wegen circa 18 kg per stuk. De slurven zijn gevuld met rond 4/16 mm grind. De ene zijde bevat een handgreep en de andere zijde is dichtgestikt met nylondraad. Gevulde grindslurven zijn per vijftig stuks verpakt. U kunt ze afhalen of laten bezorgen.

Grindslurven van Bosch Beton

Goten van Bosch Beton

Goten

Voor de opvang en afvoer van vloeistoffen rond de sleufsilo biedt Bosch Beton twee typen goten aan: de prefab molgoot en de verholen goot. De molgoten en verholen goten zijn verkrijgbaar via Bosch Beton en plaatst u zelf.

Prefab molgoot

De geprefabriceerde molgoot is een zeer betaalbare oplossing voor het afvoeren van perssappen en regenwater. Door de eenvoudige samenstelling is hij gemakkelijk te reinigen en is de juiste afvoercapaciteit gewaarborgd. De molgoten zijn verkrijgbaar in twee types: 100 x 50 x 14 cm en 200 x 100 x 14 cm.

Verholen goot

De verholen goot is een smalle betonnen balk met aan de bovenkant een gleuf. Vloeistof wordt afgevoerd via een buis middenin de balk. Het voordeel van deze goot is dat ze geen ‘obstakel’ vormt voor het materiaal waarmee in- en uitgekuild wordt. De verholen goot is leverbaar in 200 x 50 x 33 cm.

Straatkolken

De straatkolk is een scheidingssysteem, dat zorgt voor het scheiden van perssappen en hemelwater. Straatkolken hebben twee uitgangen. Een gaat naar de sloot en de ander naar de perssapput. Door een van deze uitgangen af te sluiten, kiest de gebruiker via welke weg het vocht uit de kuil afgevoerd wordt.

Perssapput van Bosch Beton

Perssapputten

De opvang van perssappen en perculaatvocht wordt steeds belangrijker. Om uw sleufsilo compleet te maken levert Bosch Beton deze betonputten. In verband met de duurzaamheid van de put is de binnenzijde gecoat. Standaard zijn de putten beschikbaar in deze verschillende inhoudsmaten:

 • 2600 liter
 • 5200 liter
 • 8100 liter

De perssapputten zijn aan de bovenzijde voorzien van een mangat waardoor de putten leeggezogen kunnen worden.

Kitsets

De Sikaflex Pro-3 kit is uitermate geschikt voor het lucht- en vloeistofdicht afkitten van sleufsilo’s. Bosch Beton levert uitsluitend kitsets afkomstig van Sika, wereldwijd een expert op het gebied van kit.

Het aanbrengen van kit kunt u zelf doen of uit handen geven aan ons ervaren serviceteam. Neem voor meer informatie over de voorschriften voor het aanbrengen of over de prijs contact op met Bosch Beton via 0342 – 44 10 50.

Volg de kitinstructies voor de juiste afdichting

Gekleurde keerwand Bosch Beton

Gekleurde keerwanden

Een groene keerwand of een beschildering op de sleufsilowand? De mogelijkheden voor de afwerking van uw sleufsilo zijn eindeloos.

De speciale coating laat niet los en heeft geen (negatieve) invloed op het ingekuilde voer. Het biedt enkel een fraai aangezicht, omdat de sleufsilo is geïntegreerd met de omgeving. De coating heeft geen invloed op de kwaliteit. Bosch Beton keerwanden behouden te allen tijde de hoogste betonkwaliteit C60/75.

Neem contact op met onze adviseurs via 0342 – 44 10 50 voor meer informatie over de unieke wijze waarop wij onze sleufsilo coaten.

Afschuinen keerwanden

De afgeschuinde keerwand biedt een praktische oplossing. Bosch Beton maakt een afschuining standaard half-half: de snijlijn loopt vanaf de helft van de hoogte tot de helft van de lengte. Alle keerwanden zijn leverbaar met verschillende lengtes. Interesse in deze speciale oplossing? Neem contact op met Bosch Beton via 0342 – 44 10 50.

Afgeschuinde keerwanden van Bosch Beton

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie over Bosch Beton accessoires en opties? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op. Of bel direct voor een vrijblijvend advies met onze adviseurs via 0342 – 44 10 50. Via het formulier vraagt u ook de Bosch Beton brochure aan over sleufsilowanden en ons familiebedrijf.

Bosch Beton Sleufsilo-configurator

Uw sleufsilo bouwt u eenvoudig met de Bosch Beton sleufsilo-configurator. Kies een type sleufsilowand, bepaal de afmetingen en stel de erfverharding in. Verzend de aanvraag en ontvang binnen drie werkdagen een advies op maat.

Bosch Roozendaal Schoor

Melkveehouder Roozendaal – Schoorl